Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z zamkiem w e 36 otwiera się ale nie da rady przekręcić kluczyk i nie wiem co padło podejrzewam ze wkładka jeśli ktoś wie czy to jest rozbieralne i czy do ślusarza da rade to proszę o pomoc :modlitwa:
Opublikowano

Spróbuj napsikać tam jakiegoś smarowidła w stylu wd40, i popróbować. Nie pomoże to znowu kąpiel.

Kluczyk delikatnie wysuń, wydaje mi się że ktoś kiedyś na forum coś podobnego miał i popróbował z tym kluczykiem w różnych głębokościach - ale mi się napisało. :duh: :mrgreen: :wink:

Gdy po kąpieli ruszy, kup specjalne smarowidło do zamków i zalej, bo wd nadaje się tylko do rozruszania (w przypadku zamka).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
wielkie dzięki za odpowiedz ale nie pomaga byłem u ślusarza robocizna 50 zl i nówka zamek pozdrawiam

Czy po robocie ślusarza masz sprawny zamek, który otwiera/zamyka się z oryginalnego kluczyka? Czy też wstawił Ci nowy, a co za tym idzie musisz używać nowego klucza?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a witam wszystkich zainteresowanych z zamkiem to wyciągam wkładke i zanoszę po 30 minutkach wszystko gra naprawa polega na naprawie wkładki a kluczyk stary :clap: