Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od pewnego czasu komp wyświetla mi błąd niskiego stanu płynu(poziom jest jaki być powinien temp wzorowa)Więc to chyba czujnik... Pytanie jak zabrać się do jego wymiany?tzn czy muszę zlać cały płyn z układu?zalać nowy odpowietrzyć itd... Czy może da się opróżnić tylko zbiornik wyrównawczy wymienić a później tylko dolać do stanu :?:
Opublikowano
Do tego czujnika dostaniesz się od spodu auta lub po demontażu chłodnicy. Czujnik jest przykręcony od spodu pod zbiornikiem wyrównawczym chyba na klucz 32. zazwyczaj po prostu się zacina (jest to czujnik pływakowy). POzdrawiam
Opublikowano

tak w sumie to chodziło mi o to czy jak go wykręcę to wcześniej muszę sie liczyć ze zlaniem całego płynu,później zalaniem nowego i odpowietrzaniem na nowo całego układu?(to ostatnie najbardziej mnie martwi...)Czy da sie to jakoś zrobić po zlaniu płynu tylko ze zbiornika wyrównawczego?.

Podejrzewam ze właśnie sie przycina... i chciałem go obejrzeć ewentualnie wymienić...

ale dzięki za zainteresowanie :) pozdrawiam