Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś ma szczegółowe dane jaki opór powinien mieć przepływomierz M30 3.5 litra przy konkretnych obrotach bądź odchyleniach klapki? Wydaje mi się że mój silnik dostaje minimalnie za mało paliwa bo na biegu jałowym lekko go trzęsie a gdy oszukam troszkę czujnik temperatury (który działa prawidłowo) to ładnie mruczy jak powinien.

Pozdrawiam

Opublikowano
odłącz sondę, i pojeździj kilka dni, i zobacz czy nie jest lepiej, mam tak samo, narazie nie wiem czemu sonda psuje pracę silnika.

Moja sonda jest nowa. Poza tym jeździłem trochę z podłączonym komputerem gazowym jak i stałem na miejscu na jałowym i sonda działa mi poprawnie...

Jak sonda uszkodzona i wskazuję ciągle za dużo V to rzeczywiście może tak być.

Jak odłączysz sondę to komputer daje trochę za bogatą mieszankę... ale nie chodzi o to żeby dać mu trochę za bogata względem tego co teraz jest tylko żeby sam ustalił sobie dobrą.

Sonda i czujnik temperatury i przepływomierz to trzy podstawowe czujniki na podstawie których komputer dobiera dawkę paliwa... nie sprawdziłem jeszcze wartości podawanych przez ten ostatni... więc dlatego potrzebuję poprawne.

Aczkolwiek może spróbuję odłączyć sondę ;-)

Pozdrawiam