Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak w temacie. Dzis nagle bez wiekszego powodu zaczęło mi coś pukać w komorze silnika.....jest to dzwiek tak jakby to jakiś przekaznik pukał ale te co sa w puszcze wszystkie sprawdzałem i są ok. Od razu zaznacze ze to nie puka w silniku nic i to pukanie nie ma wpływu na jazde autem. Pukanie pojawia się po przekręceniu zapłonu. Wg mojego nasłuchu to tak jakby coś między serwo a komorą grodziową....moge sie mylic ale wydaje mi sie tak jakby właśnie z tamtąd to się wydobywało. Odgłos tego pukania jest charakterystyczny i wręcz identyczny jak przy walniętym przekazniku to jaest takie jakby "pyk,pyk" i zauważyłem, że jest to regularne zjawisko...powtarza sie co jakies okolo 2 sekundy. Chodzi mi po głowie jeszcze rozrusznik.....byc może jest to pykanie elektromagnesu??....jak ktoś chce to mogę przesłać plik z nagraniem tego dzwieku na PW. Jest on w formacie AMR.

prosze o pomoc w tej sprwaie :D

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano

To na 99% będą elektrozawory ogrzewania, jakbyś potrzebował wymienić przyjedź do Wrocławia, założymy nowe za grosze :D

jak coś to dzwoń : 792 243 782.

Jak ktoś potrzebuje CZĘŚCI do:

e36 coupe sedan touring - wszystkie silniki.

e38 740iA M60.

Pisać śmiało ;)

Opublikowano
To na 99% będą elektrozawory ogrzewania, jakbyś potrzebował wymienić przyjedź do Wrocławia, założymy nowe za grosze :D

jak coś to dzwoń : 792 243 782.

teraz mi powiedzcie czy moge z tym pykaniem jezdzic ? nic złego sie nie stanie ? i kolejne pytanie kiedy moge ewentualnie sie zgłosić na wymiane??

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Bayu, Ty spryciarzu. ;) Żartuję!! :mrgreen: :wink:

Jarek_Jarecki, możesz z tym śmiało jeździć. Ten zawór odpowiada za doprowadzenie płynu do nagrzewnicy, czy w skrócie - ciepło w samochodzie. Mój pocykuje raz na rok i jakoś działa. Paru forumowiczy pisało, że już tak jeździ od dłuższego czasu i jest OK. Najwyżej nie będziesz miał ciepła w aucie... tudzież saunę!! ;)

Jego koszt to, od 50 zł do 200 zeta.

http://moto.allegro.pl/search.php?string=elektrozaw%C3%B3r+bmw&category=620&country=1

Opublikowano
qrcze teraz zgłupiałem....co prawda tylko chwilke z tym jechałem i teraz nie wiem czy ogrzewanie jest sprawne czy nie....nie orientuje sie teraz własnie. Musze to sprawdzic :D

Opublikowano

Tak jak kolega napisał...

będzie ci ogrzewanie świrować,

w razie czego masz u mnie zaworki za 70zł + wymiana 60zł,

możesz podjechać kiedy ci pasuje,

wcześniej tylko zadzwoń, jesteśmy w

warsztacie zazwyczaj między 16:00 a 23:00 (pon - nied).

pozdrawiam...

e38 740iA M60.

Pisać śmiało ;)

Opublikowano
Tak jak kolega napisał...

będzie ci ogrzewanie świrować,

w razie czego masz u mnie zaworki za 70zł + wymiana 60zł,

możesz podjechać kiedy ci pasuje,

wcześniej tylko zadzwoń, jesteśmy w

warsztacie zazwyczaj między 16:00 a 23:00 (pon - nied).

pozdrawiam...

Ok wiec reasumujmy :D

1) telefon do Ciebie mam :D

2) koszty znam

3) terminy rózniez znam

powiedz mi tylko gdzie to jeszcze jest zebym wiedział w razie czego gdzie dojechac :D

Opublikowano
Ktoś tu kiedyś napisał, że jak stukają elektrozawory to przynajmniej wiadomo, że działają :D U mnie stukają od dłuższego czasu z różną częstotliwością i powiem szczerze, że nie mam jakichkolwiek problemów z działaniem nagrzewnicy (odpukać...) :)
:)
Opublikowano
powiedz mi tylko gdzie to jeszcze jest zebym wiedział w razie czego gdzie dojechac

Wrocław - port lotniczy, jak będziesz w okolicach zadzwonisz, to pokieruje dalej...

Ale najpierw sprawdź czy nie działają, czasem rzeczywiście mogą "pykać" a będą działać, żeby bez sensu nie wymieniać ;)

Chociaż chętnie bym ci sprzedał nawet jak masz dobre :lol:

pozdrawiam...

e38 740iA M60.

Pisać śmiało ;)

Opublikowano
Tez mnie to dreczyło. Teraz gdy sie zrobiło ciepło nie właczam ogrzewania to znikło zobacz czy tez tak bedzie u Ciebie jezeli tak to znaczy ze to to o czym pisza koledzy. U mnie ogrzewanie działało na szybe, gdy przekreciłem pokretło by powietrze laeciało otworami w kokpicie to leciało tylko zimne.
Opublikowano
Tez mnie to dreczyło. Teraz gdy sie zrobiło ciepło nie właczam ogrzewania to znikło zobacz czy tez tak bedzie u Ciebie jezeli tak to znaczy ze to to o czym pisza koledzy. U mnie ogrzewanie działało na szybe, gdy przekreciłem pokretło by powietrze laeciało otworami w kokpicie to leciało tylko zimne.

Bo tak właśnie ma być ;)

:)