Skocz do zawartości

1.8 po remoncie silnika, czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mozliwość zakupu za dobre pieniadze BMW E36 1.8 z 1992 roku. Auto zostało sprowadzone jako uszkodzone i po rozebraniu silnika okazało się że panewka jest odwrócona. Nie bylo innej rady jak tylko przeprowadzić remont silnika. Cena jest dość atrakcyjna a i buda i zawieszenie jest w miare dobrym stanie. Nie wiem jednak jakie są ceny standardowych częśći do tego modelu (klocków, tarcz, filtrów, rozrządu itp.). Jeśli ktoś może mi powiedzieć, czy jest to drogie auto w użytkowaniu i jaka jest jego awaryjność.

Pozdrawiam

Maciek

--------------------------------------

BMW - dream.....

Opublikowano
Witam.Ja posiadam to samo autko z tym samym silnikiem tylko z roku 1993. Najpierw musisz sprecyzować na czym polegał remont silnika ( czy był on gruntowny czy tylko zrobili to co było poptrzebne do uruchomienia :x ).Jeżeli chodzi o koszt cześci to obecnie jest na rynku bardzo wiele dobrej jakości zamienników w bardzo przystępnej cenie.Apetyt na paliwko posiada ale da sie wytrzymac(10-11l benzyny w miescie). Ja mam założony gaz i jakoś zyje.Przy zakupie moim zdaniem powinienes zwrócic uwage na to czy falują obroty-czesta przypadłosc w tych silnikach.Podsumowując mysle ze auto w kwestii kosztów nie jest jakos wyjątkowo uciązliwe , za to komfort jaki oferuje w pełni rekompensuje wszystkie poniesione wydatki.Pozdrawiam
Opublikowano

Remont silnika byl gruntowny, wszystko na oryginalnych czesciach.

Tez myslalem o założeniu gazu. Jakie masz spalanie na gazie i jakiej generacji instalke?

Opublikowano
Trzeba pamiętać, że nikt (prawie nikt) kto zajmuje się handlem samochodami nie robi prezentów przyszłym nabywcom. Gruntowny remont na oryginalnych częściach nie kosztuje 5zł. Nie ujawniłeś jaka cena jest dla Ciebie okazją?
Opublikowano
Hmm 8tyś zł uważam że to jest cenaokazyjna za tego typu auto. Tylko tak jak wspomniałeś też średnio wierzę w te "prezenty" od sprzedającego, więc dlatego pytam o ceny części .... No nic, chyba wezmę to autko to mojego zaufanego mecha, zobaczymy co on powie....
Opublikowano
coś mało jak za to autko, wg mnie to auto mogło nie mieć przodu np... Przeglądnij sobie inne oferty na takie same auta i porównaj średnie ceny.
Opublikowano
Widać, ze trochę sie "napaliłeś", a takie napalenie się jest złym doradcą.
Opublikowano
Kurde za nisko.Takie samochody chodzą średnio po 14 tyś zł (bez remontu).8 tyś zł to zdecydowanie za mało , szczególnie jeżeli sprzedawca twierdzi że auto miało porządny remont silnika.Zastanów sie po o miałby sprzedawać je o około 5 tyś taniej??Wiem , to kusząca propozycja ale moim zdaniem sama cena już dużo mówi o stanie tego auta.Lepiej rozejrzyj sie za jakąś e30 w dobrym stanie , bo możesz sie wpakować w poważne koszta.