Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam taki problem, wpadłem w dziurę i uszkodziłem oponę, która już wylądowała w koszu.

teraz mam dylemat czy dokupić jedną oponę do tej którą posiadam, jest to pirelli 6000 - produkcja 0707 z nieznanym i do końca przebiegiem ( ja zrobiłem około 10 tys km). czy mogę dokupić do niej nową taką samą oponę czy powinienem kupić używkę o podobnym zużyciu bieżnika.

Druga opcja to zakup 2 nowych opon i tu pewnie wybrałbym DUNLOP SP SPORT 9000 205/55R16 albo DUNLOP SP SPORT MAXX 205/55R16.

lub 2 nowe pirelli (wtedy miałbym dotychczasową jako zapasową - na wszelki wypadek : dziura)

Co sądzicie ?

czy można dokupić jedną nową do uzywanej czy lepiej kupic dwie nowe ??

Szczęśliwy posiadacz pierwszej swojej beemki :)
Opublikowano
witam, mam taki problem, wpadłem w dziurę i uszkodziłem oponę, która już wylądowała w koszu.

teraz mam dylemat czy dokupić jedną oponę do tej którą posiadam, jest to pirelli 6000 - produkcja 0707 z nieznanym i do końca przebiegiem ( ja zrobiłem około 10 tys km). czy mogę dokupić do niej nową taką samą oponę czy powinienem kupić używkę o podobnym zużyciu bieżnika.

Druga opcja to zakup 2 nowych opon i tu pewnie wybrałbym DUNLOP SP SPORT 9000 205/55R16 albo DUNLOP SP SPORT MAXX 205/55R16.

lub 2 nowe pirelli (wtedy miałbym dotychczasową jako zapasową - na wszelki wypadek : dziura)

Co sądzicie ?

czy można dokupić jedną nową do uzywanej czy lepiej kupic dwie nowe ??

wg mnie jesli ta opona któa tobie została ma jeszcze duzo miesa, no powiedzmy 6 mm, kup drugą taką samą P-6000, nowa będzie miała 8-9 mm. jeśli jest juz dosyc mocno zjechana 4mm i mniej, kup dwie nowe, a tamtą na zapas bo jest świeża (0707)

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano

Ja bym kupił drugą taką jaką masz nową.

nowa będzie miała 8-9 mm

No nie przesadzajmy :mrgreen: Kolega nie napisał jaka opona uległa uszkodzeniu letnia czy zima ale domyślam się że letnia :wink:

Nówka letnia to bieżnik 7mm. Zima 8mm.

Do Walczy dlaczego nie wezwałeś policji na sporządenie notatki :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
mam podobny problem bo panowie ktorzy wymieniali mi kola stwierdzili ze jedna z opon nadaje sie do wymiany.ja kupie 2 nowe zeby byly takie same na jedna os.oj bedzie bolalo!
Opublikowano

Do Walczy dlaczego nie wezwałeś policji na sporządenie notatki :?:

nie wezwałem bo poczułem tylko, że wpadłem w dziurę ale opona nie pękła. dopiero następnegp dnia rano jak zauważyłem wielkie wybrzuszenie na oponie.

Opony i tak zamierzałem kupić nowe przed wakacjami bo ta uszkodzona to już miała końcówkę bieżnika.

Pirelli do której mogę dokupić 1 sztukę została mi z pary opon, w której jedną ktoś życzliwy pociął mi nożem, a że wtedy nie miałem kasy wziąłęm używki na przetrzymanie.

Chyba jednak kupię dwie nowe bo nie mogę nigdzie znaleźć jednej sztuki do kupienia tej pirellki

Szczęśliwy posiadacz pierwszej swojej beemki :)