Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich "maniaków" marki BMW. Jestem posiadaczem 318i w nadwoziu E30 od niedawna. Od poczatku mialem problem z predkosciomierzem (czasami przestawal dzialac). No i ostatnio calkiem chyba padl. Moze ktos z was mial juz takie doswiadczenia z tego rodzaju licznikiem.Bo jak narazie nie za bardzo wiem jak sie do tego zabrac. Na poczatku myslalem ze nie laczy poprostu wtyczka, ale po wykreceniu i ogledzinach stwierdzilem ze wszystkie polaczenia sa ok i nigdy nie bylo to rozkrecane od nowosci. Jesli ktos wie cos na ten temat prosze o jakies informacje.
Opublikowano

A może byś tak poszukał na forum? Przeczyał najpierw wszystkie przyklejone u góry posty, a potem uzył wyszukiwarki?

P.S. Było już o tym milion razy. Sprawdz wtyczke, która wchodzi do mostu.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
i pewnie nie dziala ci jeszcze ekonomizer ??? ja tez tak mialem raz dzialal potem przestawal itd az padł wtedy : rozkrecilem liczniki przelutowalem wszystkie sciezki sprawdizlem wtyczki tez wszystkie pod kierownica i te do licznika a potem wszedlem na forum poszukalem i znalazłęm kilka postow o czujniku w moscie np ze kabel mogł ze starosci gdzies sie przerwac w srodku(cos w tym stylu) lub ze czujnik mogł pasc umnie nie wiem dokladnie co to bylo ale jak staralem sie go wykrecic to sruby nie chcialy sie odkrecic wiec postanowilem popukac je młotkiem i popsikac WD40 hym nie odkrecily sie mimo wszystko ale jak wsiadlem bo bylo mi zimno (-10C) do auta i zjechalem z kanalu to liczniki od tej pory dziala jak nalezy moze dlatego ze moje auto stalo w garazu 3 lata nie jeżdzone tego nie wiem ale moze ci to cos pomoze