Skocz do zawartości

[e38]Telefon jest czy go niema ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

kupilem wczoraj e38 i mam problem z telefonem poniewaz w podlokietniku mam dziure z kablem i nic wiecej a w bagazniku niemam zadnej centralki co to jest???

pozdrawiam i dziekuje

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

E-38 które nie ma telefonu nie ma żadnej dziury w podłokietniku

wnioskuje że u Ciebie był telefon ale ktoś go zdemontował :?

Opublikowano

ja go zdemontowal niemozliwe

mam szeroka navigacje i tam jest opcja telefonu i w kierownicy tez sa przyciski wiec cos musi jednak byc

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
no jeśli masz telefon to musisz go też mieć w podłokietniku
Opublikowano
Jaaaa, co to za pytanie :doh: Nie masz problemu z telefonem, bo takowy w Twoim samochodzie nie występuje. jedyny problem jaki możesz mieć, to z instalacją, która po nim została. Przemyśl celowość pytania o coś takiego.

to skoro niemam to poco jest podlokietnik ze slotem i w navigacji opcja telefonu oraz w kierownicy przyciski do niego?

widzialem modele bez i tego wszystkiego nie mialy

masz tu moja

http://img401.imageshack.us/img401/5093/31074031us5.jpg

a tu druga

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img398.imageshack.us/img398/3725/dsc9152zy8.jpg

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

powinno masz racje ale w modelach chyba do konca 2000 roku

a jak jest z bluetooth w tych modelach mi sie zdaje wlasnie ze te co go maja to niemaja wlasnie sluchawki

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
powinno masz racje ale w modelach chyba do konca 2000 roku

a jak jest z bluetooth w tych modelach mi sie zdaje wlasnie ze te co go maja to niemaja wlasnie sluchawki

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Ktoś Ci wymontował telefon z auta, tak trudno to zrozumieć???

W twoim aucie był kiedyś tam telefon na bank, a jakby nie było go wcale to by wyglądało tak:

%5B275%3A480%5Dhttp%3A//img231.imageshack.us/img231/166/img0319bo9.jpg

Opublikowano

dziwne moze w polsce to by to bylo mozliwe

tylko ze kilka 7 ogladalem ostatnio i zadna niemiala telefonu

wiec sugerujesz ze z kazdej ktos zajumal sluchawke?

no dobra rozumiem ze tam powinna byc sluchawka to nie problem mozna dokupic ale niemam tez centralki z tylu i chyba jej tam niebylo orginalnie

niech ktos wypowie sie co ma tak samo w aucie najlepiej

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

no dobra rozumiem ze tam powinna byc sluchawka to nie problem mozna dokupic ale niemam tez centralki z tylu i chyba jej tam niebylo orginalnie

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

Ale nigdy nie było podłokietników z dziurą!!! NIGDY!

Ktoś Ci wyjął z auta telefon i centralkę i sprzedał, towar bardzo chodliwy.

Jakbyś nigdy nie miał tam telefonu, to po prostu byś miał podłokietnik bez miejsca na telefon, a tak masz miejsce a nie masz telefonu bo go ktoś wyjął przed tobą :?

Opublikowano (edytowane)

pozdro

oczywiscie ze jest to możliwe ze telefonu nie było w oryginale,nikt Tobie go nie wyjął,a koledzy na forum opowiadają bzdury.Bardzo czesto np. w wersjach usa tak było , podłokietnik pod tel był a telefonu i centralki nie było.

Niedowiarkom zalecam przejrzenie ofert np. na ebay w usa.

ps.s

np.pierwsza z brzegu

http://www.pphu-ogrodnik.pl/7er/1.jpg

Edytowane przez robertzpoznania
Opublikowano

no dobra zrozumial bym to ze go niebylo jezeli tylko o podlokietnik by chodzilo ale czemu w kierownicy mam sterowanie nad glowa mam mikrofon w navi opcje telefon??

sorry ze strasznie mecze ale bylem na 1000% pewny ze telefon jest

wlasnie przegladam inne auta na 10 sztuk 8 ma dziure i pisza ze telefon jest w wypozazeniu!!badz tu madry

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Nikt nie musiał tego telefonu wyjmować tylko go wziął. Bo były wkładane na przykład normalne komórki typu Simens S65 lub inne. Przy takim telefonie nie trzeba praktycznie żadnej centrali a jedynie możliwość trybu głośnego mówienia i sterowania z kierownicy. Może po VINie da się ustalić jaki był telefon i taki trzeba kupić i będzie działać.
Opublikowano

wojtek chyba masz racje z ksztaltu pasuje mi do motoroli ale jak sterowac tym telefonem z kierownicy?

co do vinu to niewiem gdzie sprawdzic to szczegulowo sprawdzalem ale pisze tylo podstawowe info

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

masa52 tak czy siak telefon powinien być w tym miejscu

Dlaczego go nie ma ??? być może jest dość drogi i można go sprzedać w miarę szybko za dobre pieniądze

a jak sterować telefonem to już masz od tego książkę od auta tam zapewne jest to wytłumaczone

Opublikowano

dobra znawcy macie tu wytlumaczenie co to jest na przyszlosc

This phone is the very rare version of the Motorola V3690 fitted as optional extras in BMW cars from 2001 to 2003 including the X5, 3 series, 5 series and 7 series. This phone is still available new from BMW but will cost you well over £400 if you can get one.

This phone functions in the following BMW vehicles with the optional BMW comms pack:

3 series (E46)

5 series (E39)

7 series*(E38)*

X5 (E63)

(*please see notes at bottom of listing for 7 series compatibility)

These phones are unused and have the protective plastic still on the screen etc. This V3690 does not come supplied with the original box, but is supplied brand new and complete with new genuine battery and new genuine charger.

These phones are new Motorola factory stock and ARE NOT REFURBISHED.

They are new, genuine and as supplied for original sale.

This phone works as a normal mobile outside of the car, but when clipped into the cradle in the centre console of your car, the address book will be displayed on the nav screen and the phone can be operated by the multifunction steering wheel controls (where fitted) for voice activated dialing and hands free compatibility.

These phones are incredibly rare and sometimes we are out of stock for weeks at a time. We currently only have one available, and when it has gone, we may be out of stock for some time. Don't let this one slip away.

7 series (E38) compatibility: There were actually as many as 20 different makes and models of phone fitted to the 7 series E38, so to ensure this phone is the correct model for your car, please phone BMW customer information on 0800 325 600 or customer services on 0870 5050 160, give them the VIN number of your car and they will confirm which phone was originally fitted to your vehicle.

zycie zaczyna sie po 50i