Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Mam pytanko. Może wymieniał ktoś z Was kolumnę kierowniczą (maglownice) w E34 520? Być może było to już przerabiane ale do niedawna jeździłem modelem "3" a E34 dopiero "rozgryzam" i nie śledziłem tematów w tym kierunku.

Jeśli ktoś wie jak się do tego zabrać żeby miało to ręce i nogi będę bardzo wdzięczny!!

POZDRAWIAM :!:

Opublikowano
tam nie ma maglownicy jak w trójkach. Jest kolumna kierownicza. Inna zasada i budowa jej działania. Masz do odkręcenia krzyżak drążka kierownicy 2Xkońcówka kierownicza z wąsa kolumny, przewody wysokiego ciśnienia hydrauliczne. Reszta to mocowania do ławy. Roboty troszkę jest ale nie strasznie trudne. Jak masz poduszkę SRS to zablokuj kierownicę żeby nie uszkodzić taśmy!!! Demontaż na zprostowanych kołach blokuj kierownicę (wyjmij kluczyk)
Opublikowano
Dzięki kolego,musze sprobować i może dam rade, bo u nas znaleźć wolnego i dobrego mechanika to tak jak 20sto letnią dziewice :mad2: W dupach im się chyba przewraca, za dużo kasy i olewają ludzi jak mogą :| Dzięki jeszcze raz i POZDRAWIAM!!