Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko,czy znacie jakiś preparat,pastę lub coś innego co zlikwiduje zarysowania na lakierze?W sobotę moja kochana żonka nie zmieściła się swoją betką w drzwi do garażu,troszeczke je zarysowała:)
Opublikowano

w ogole nie zadawaj zadnych pytan dotyczacych starszych modeli i problemow, WSZYSTKO w koncu juz pewnie kiedys bylo. Miejsce na ktorym mozesz po raz n-ty zadac podobne pytanie to lista badz forum DYSKUSYJNE. Widocznie to miejsce to cos innego, pewnie z racji znaczka na masce.

BTW sprobuj pasty polerskiej lekko sciernej np: tempo. Ona usuwa rysy, poleruje i jednoczesnie woskuje powierzchnie. Na glebsze rysy pozostaje ci nalozenie kredki w odpowiednim kolorze imho srednio sie sprawdzaja

pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
w ogole nie zadawaj zadnych pytan dotyczacych starszych modeli i problemow, WSZYSTKO w koncu juz pewnie kiedys bylo. Miejsce na ktorym mozesz po raz n-ty zadac podobne pytanie to lista badz forum DYSKUSYJNE. Widocznie to miejsce to cos innego, pewnie z racji znaczka na masce.
Czy przeczytałeś to:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5163

Polecam zwłaszcza pierwszy punkt.

I znaczek na masce nie ma to nic do rzeczy. Za to szanowanie czyjegoś czasu - tak.

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

Zadawać pytania możecie,ale zanim to zrobicie to poszukajcie czy już tego nie było.Bardzo wiele tematów już było poruszanych a zwłaszcza w starszych modelach, więc się nie bulwersujcie tylko troszeczkę poszukajcie.Ja poświęciłem 30 sekund i znalazłem odpowiedź:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2707&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=polerowanie%20lakieru

Opublikowano
Wiem że o wielu rzeczach już było,tylko co jakiś czas pojawiają się jakieś nowe środki i specyfiki a żeby się o takie spytać chyba trzeba zadać pytanie?przynajmniej tak mi się wydaje(przepraszam że zmarnowałem drogocenny czas) :cry:
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

wszyscy mowia o pascie tempo to ja sie wylamie :D

ostatnio tez mi ktos delikatnie "przepolerowal" drzwi ze pasta tempo nie dala rady.kupilem paste FARCELA G3 do tego maszynke do polerowania i niema sladu po rysach :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Rowniez polecam Farecla, tempo automaxy i inne sa do bani.

Najlepiej udaj sie do mieszalni lakierow lub sklepu z art lakierniczymi samochodem a tam powinni dobrac Ci odpowiednia grubosc ziarna w pascie do twoich rys. G3 jest to srednie ziarno i zasadniczo najpopularniejsze. No i nie zapomnij o wodzie. Pozdrawiam