Skocz do zawartości

opada mi szyba w drzwiach kierowcy pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam Compact szyby bez elektryki i mam problem kiedy otworze szybe około 15 cm ona automatycznie przechyla sie do przodu i opada.Nie mozna jej podniesc jedynie przechylenie szyby do pierwotnego punktu pomaga i mozna jakos zasunac.Mial ktos podobny problem? Drogi bedzie koszt naprawy ile max???
Opublikowano

Miałem podobnie - trzeba wymienić "ślizgi" które chodzą w szynach i dogiąć prowadnice - koszt jak kolega powyżej napisał:

1 napój piwny

1 lub 2 ślizgi ( 8zł sztuka)

30 minut pracy

Pzdr,

Opublikowano
ja u siebie wymieniałem ślizgi i zamiast wypadania z nich łap prowadnic, wyrywało całą szynę z szyby - powód jaki u mnie zaistniał - sparciała przednia uszczelka po której szyba się przesuwała.
POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
oj raczej wymiana slizgu nie mogła :-( Kiedy zdjałem boczek fakt okazało sie ze jeden slizg jest pekniety, wymieniłem ,znalazłem również w drzwiach lezało luzem na dole 20cm metal jakby jakas prowadnica??? Gdzie to mam ją przymocować bo nie mam pojecia, ma jeden malutki otwór jakby nie gdys była przykrecona jakąs śrubką.Mozecie Pomóc???
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
:) ja dzisiaj wymieniłem dwa ślizgi (taki sam problem miałem) i okaze się jutro bo oprócz peknietego slizgu (w sumie drugi tez nie był w najlepszym stanie więc też wymianka) dolna część szyby wyskoczyła mi z uchwytu.... mysle ze sikaflex zrobi swoje.. :wink: Ale mam inny problem, podczas deszczu kapie mi woda do wnętrza drzwi... :mad2: Myśle że uszczelka bedzie do wymiany....
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
nowa lewa prowadnica 1 nowy ślizg chciałem dać dwa nowe lecz na 1 nowym łapa wyskakiwała z tego slizgu :-( moze dlatego ze mam lekko skrzywiony mechanizm,wymieniłem równiez uszczelke szyby od zewnatrz na nówke sztuke lecz woda dalej leje sie do srodka nie wiem jakim cudem???pozdrawiam ale szybka juz git chodzi