Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz pierwszy na forum. Od dwóch lat jeżdżę e30 320i z 1990, ale trafiła mi się E28 528i z 1987r. w bardzo przyzwoitym stanie. W E30 dokucza mi przede wszystkim ciasnota (gdy odsunę swój fotel do tyłu na maxa, ciasno jest nawet mojej 2 letnie córeczce, która siedzi za mną w foteliku !), no i czasami zawieszenie mogłoby być bardziej komfortowe. Chciałbym takze, aby silnik miał więcej "dołu", ale to juz specyfika dwulitrówki M20. Proszę o info odnośnie komfortu jazdy E28, czy E34 jest dużo lepsze w tym względzie, czy nie ma problemu z częściami zamiennymi itp. Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam!

Artekk

Artekk
Opublikowano

Ciasnota na tyle raczej nie grozi,ale też nie ma super przestrzeni.Dwie dorosłe osoby spokojnie mogą podróżować ( zakładam,że nie masz 2 metrów lub więcej ). Zawieszenie raczej komfortowe,nawet jak dla mnie zbyt "tapczanowate".Silnik 2.8-240 Nm przy 4200-bez komentarza.Co do części to nigdy nie miałem problemu-zamienniki albo ASO.

Pozdrawiam manny E28 525i

• 3 lata później...
Opublikowano
-miałem 11-lat e28 w Dieslu []-wygodne auto,ale coraz gorzej z częściami używanymi a nawet nowymi ,chciałem kupic chyba lampy mijania i był problem może teraz jest lepiej to było kilka lat temu ,po 400tys. km. sprzedałem i jeżdzi nadal [padła blacha] auto jeżdziło non stop zima lato miałem sklep czasem dziennie 200km-maja mocne skrzynie ,dyfry, z zawiechą gorzej na zamiennikach krótko sie jeżdzi, poza tym tylko raz mnie zawiodła ,padły szczotki na rozruszniku . musiałem pchąć i pojechałem , w Jaśle wiem gdzie stoją dwie e28 już w stanie bez powietrza"" ale maja ospojlerowanie tył, przód fajnie musiały wyglądać!? :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

Mialem e28 525e czyli slawny silnik ETA. Niezniszczalny motor. Jezeli chodzi o komfort to jest OK. Wprawdzie w e34 zawieszenie lepiej dziala (nie wiem czemu jak zawiecha praktycznie taka sama) ale na e28 nie moge narzekac. Autko nie zawiodlo mnie nigdy, wszedzie dojechalo.

Moze byc jednak problem ze znalezieniem zadbanego egzemplarza