Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanko mam mozliwosc kupienia prawie nowych amorkow gazowych sachs i mam takie pytanko jak powinienem sprawdzic czy sa dobre oprucz zamontowania ich w samochodzie dodam ze wygladem przypominaja prawie nowki ale co one sa warte to niewiem i jest cos takiego ze ten element ktory jest ruchomy to czy mozna go sila swoich rak wycigac i wciagac czyli gora dól czy nie czy nie powinno tak byc pozdro ale zamotalem mam nadzieje ze ktos sie zorjentuje oco tu chodzi pozdro

Opublikowano

Jeżeli są sprawne to musiał byś mieć duuuużo pary aby je wyciągnąć.

Ja szczerze odradzam kupowanie używanych amortyzatorów, klocków tarcz itp. Przecież ktoś je z jakiegoś powodu wyciągnął!

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
Przecież ktoś je z jakiegoś powodu wyciągnął!

A może z powodu wypadku lub kosztownej awarii przez która opłacało mu się tylko sprzedać auto na części?

Pozdrawiam

Opublikowano
A wiec wciskasz amor i potem próbujesz go wyciagnąć (tzn ona sam zacznie dobijac z powrotem ale ty tez go ciagnij i jezeli bedziesz czuł znaczny opór przy wyciaganiu czyli nie przyspieszysz znacznie jego powrót to swiadczy ze nie jest BAD a wmiarę dobry i jeszcze jedno złap za niego i poszarp czyli impulsywne wcisniecie i wycisniecie na króciutkim odcinku prawie znikomym chodzi o to czy nie stuka jak nie to tez ok.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Jeśli to są amory gazowe to ta część ruchoma powinna być wyciągnięta na maxa do góry , więc dziwie się co ty jeszcze chcesz ciągnąć :?: W olejówkach jest natomiast odwrotnie że ta ruchoma częśćjest schowana cała i można ją (pod warunkiem że kawał chłopa z ciebie ;) ) wyciągnąc do góry .

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Jeśli to są amory gazowe to ta część ruchoma powinna być wyciągnięta na maxa do góry , więc dziwie się co ty jeszcze chcesz ciągnąć :?: W olejówkach jest natomiast odwrotnie że ta ruchoma częśćjest schowana cała i można ją (pod warunkiem że kawał chłopa z ciebie ;) ) wyciągnąc do góry .

Np własine nie czytałeś dokładnie, po pierwsze na przód nie stosuje sie amorów olejowych i nawet takich nie dostaniesz nigdzie a po drugie to piszę ze najpierw je wciskasz i potem przy uzyciu siiły wyciagasz - tak sie sprawdza itp jak piszę wyzej.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg