Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wie jak dobrać właściwy czujnik wałka rozrządu, padł w moim aucie i czeka mnie wymiana.

Według realOEM w mim M50 ze sterownikiem MS 40 mogą być montowane dwa rodzaje czujnika:

1. PULSE GENERATOR, CAMSHAFT 12141703221 ONLY APPLIES TO CYLINDER HEAD WITH BEARING LEDGEs 11121740463

2. PULSE GENERATOR 12141730028 ONLY APPLIES TO CYLINDER HEAD 11121748388

W serwisie BMW twierdzą, ze zależy to od typu głowicy. Po czym można rozróżnić głowicę (numer fabryczny), czy są na niej jakieś opisy?

Opublikowano

Hejka

Nie wiem co prawda o czujniku rozrzadu ale ja wymieniałem 3 dni temu czujnik połozenia wału- może to jego wina bo czasem objawy są podobne awarii

Pozdr Andrzej

Opublikowano

Nie mogę kierować się numerem na czujniku bo może był zmieniany.

Okazało się, ze czujnik 1 można zamiennie stosować z czujnikiem 2, trochę róznią się obudową, ale można sobie poradzić zakładając np. dwa oringi albo dodatkowy pierścień. Założony był 1 miałem akurat 2, założyłem i auto ożyło.

Opublikowano
Nie mogę kierować się numerem na czujniku bo może był zmieniany.

Przeciez jesli nr części ulega zmianie to można w łatwy sposób znaleźć jego nowe numery. Niektóre częsci mają po 3-4 krosy czyli numery zamienne ze sobą i wskazujące na aktualnie stosowany.

Bandite Motor Wagen
  • 1 rok później...