Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas zdejmowania tłumika końcowego usłyszałem jak coś się przemieszcza w środku jak go wezme do góry w pion a potem na dół też w pion.Jak jest zamontowany w samochodzie i pobujam nim to nic nie lata(w sumie tam mocno nie można go pobujać bo gumy go trzymaja)Ogółem nie jest głośny wydech.

Wyczytałem tu na forum ,że jak coś w nim lata to jest przepalony,ale czy w moim przypadku też jest do wymiany ??

Opublikowano

Ja powiem tak:

wymieniając swój który był przeżarty rdzą do cna (osłony zewnętrzne, końcówka odpadła ;) ) słyszałem jak w środku coś lata. Kupiłem za 60 zł używany tłumik od kogoś kto albo skasował auto albo wymienił na rurę od rynny i w środku też nieco latało! Trochę byłem zły ale zamontowałem (oczywiście robimy to sami bo to chyba najprostsze co można zrobić przy E36) i od roku cały czas jest OK. Jest cichutki, nie brzęczy i na pewno stosunek cena/jakość jest na moją korzyść...

Opublikowano

No właśnie tak się przyglądałem cenom ,że można już kupić do 300zł niby jak tam piszą z gwarancją ,itd.

Kupił bym taki gdybym wiedział ,że nie będzie głośniej chodził od tego eberspacher`a co teraz mam.(nie lubie głośnego buczenia).

Opublikowano
Nie wiem jak patrzysz na temat ale są tacy którzy twierdzą ze jak nie odpadł to jeszcze można polatać.Wymieniaj to kolego.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano

Ja do takich nie należe :wink: a co lepiej wstawiać orginał używany czy POLMOSTRÓW ?? bo na forum na temat tłumików polmostrów tyle opini ile użytkowników :shock: jedni chwalą na maxa drudzy krytykują na maxa.

W sumie gdybym wiedział ,że nic tam w moim się nie zatka to bym zostawił bo nie ma rdzy ani nie jest głośny

Opublikowano
W sumie gdybym wiedział ,że nic tam w moim się nie zatka to bym zostawił bo nie ma rdzy ani nie jest głośny
Jeżeli nie masz za dużo pieniążków to zostaw i zainwestuj w coś innego co się Twojemu samochodzikowi albo Tobie przyda :) Albo wrzuć do skarbonki jako "awaryjne" kiedy samochodzik będzie chory :mrgreen:
Opublikowano

Ja również mam teraz dylemat z tłumikiem :?

Stary pierdzi jak nie wiem aż uszy odpadają :D Chciałem kupic używkę oryginał ale jak zobaczyłem w jakim są stanie to zwątpiłem :D

Jednak się zdecyduję na ten Polmostrów. Tylko kupując nowy nie kupi się samego końcowego tylko układ z dodatkowym tłumikiem aż do pierwszej złączki. Gwarancja jest na 2 lata. Do is-a kosztuje jakoś 320zł.

Słyszałem dobre opinie o tym serwisie tłumików:

http://www.tlumiki24.pl/

Poza tym lepszy zamiennik np:Bosal to koszt już ok 1000zł więc Nasza konstrukcja jest jeszcze w korzystnej cenie :lol:

Do autora postu: Jeśli tłumik Ci nie pierdzi i nie jest w opłakanym stanie to go zostaw. Jeśli tylko Ci coś tam lata w nim to luzik. Jeszcze pojeździsz.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

no własnie na kasie mi zależy bo wtedy będe mógł dołożyć do oponek :) więc zostane przy starym jak nie ma zagrożenia ,że mi się zatka.

dziękuje za pomoc :modlitwa:

Opublikowano

Osobiście preferuje oryginał ale kosztuje 1500 zl.

Jeżeli tłumik nie jest dziurawy w sensie nie dmucha ani nie pierdzi i nie hałasuje w środku to go nie zmieniaj bez sensu.

Proponuje jednak używkę, można kupić w świetnym stanie za grosze, a ja osobiście podpasywałem sobie z E46 i jestem bardzo zadowolony auto pracuje super cicho słychać prace tylko silniczka a wydech dopiero w wyższych zakresach obrotów