Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

wlasnie wyjechalem z parkingu a tu kierownica ciezko, jakby bez wspomagania.....za doslownie chwilke wrocilo do normy.....pozniej dobrze, a pozniej stanalem na moment (nie gaszac silnika) i znowu na monet ciezko....

teraz siedze i krece ta kierownica i sam nie wiem....dziala chyba w miare dobrze....nie jest to "jeden paluszek" ale dziala......i tu wlasnie sie zastanawiam, bo czasem dziala chyba lepiej...tzn leciutko naprawde leciutenko, a raz poprostu dziala.....

czasem jak krece to jest taki moment, kiedy kierownica sztywnieje, doslownie na ulamek sekundy....pozniej znowu OK....

olej nie wymieniany....nie wiem ile, bo ja mam auto ponad 2 lata i nie wymienialem, a watpie zeby robil to poprzedni wlasnsciciel. Poziom OK....ale stary - widac czarny prawie....wiec do wymiany zapewne....

ale czy to cos pomoze ? czy to nie jest np pompa ?

pewnie nie zaszkodzi, wiec wymienie...ale gdyby pompa to ile to moze kosztowac ? a czy to moze byc cos innego ?

na razie nie ma tragedii, ale nie chce obudzic sie z reka w nocniku....

czy ktos mial podobny problem ??

aha, i czy pompa/ uklad wspomagania jest taki sam w kazdej e38 ??

dzieki i pzdr,