Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wlasciwie od zawsze mialem problemy z nierowna praca silnika, teraz po "remoncie" glowicy FALOWANIE zniklo, czasami silnik dostaje tylko lekkiej drgawki po czym mu przechodzi i tak w róznych odstępach czasu - co 15 sekund albo co minute...

Problem z zapachem benzyny w kabinie zauwazylem wczesniej podczas odpalania auta rano i wycofywania z parkingu. Wydalo mi sie to troche normalne, w koncu podczas pracy na ssaniu cos tam zawsze z rury wydechowej poleci. Teraz jednak zalalem sobie 40L "ruskiej" ktora wyraznie mocniej pachnie. Silnik chodzi identycznie jak poprzednio, nie ma zmian w jego charakterystyce, jednak zapach jest takze przy jezdzie "na wprost"!

Zastanawiam sie czy aby problem nie jest we wtryskiwaczach? Te drgawki, efekt "zalewania sie", poranna zimna jazda z pedalem do dechy a Ona buczy az sie nagrzeje (na to skarza sie prawie wszyscy na tym forum)? Jak sprawdzic samodzielnie listwe ? Czy lepiej pojechac do warsztatu i ile to kosztuje?

Jakby co to kiedys potrzebowalem 1 wtryskiwacz, a poniewaz nie bylo nigdzie z tym oznaczeniem, to zakupilem na allegro listwe wtryskowa kompletna. Wyjąłem wtryskiwacz i przełożyłem do swojej. Teraz ta kupna leży na półce, ale bez 1 wtryskiwacza. Troche cięzko przełożyć wtryskiwacz więc niespecjalnie chce się zabierać za próżną pracę i tracić czas.

Opublikowano
sprawdź czy ci nie cieknie , ja miełem pękniety przewód gumowy i lała mi się benzyna na silnik

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
No raczej wszystko dokładnie mam wyczyszczone (dbam o czystość silnika) i nic nigdzie nie wycieka...
Opublikowano

No i problem rozwiązany!

Wąz mimo iż był czysty, to z drugiej strony, "niewidocznej" , był popękany i dziurawy. Oczywiście skutkowało to kropelkami benzyny.

Zmieniłem go natychmiast i mam nadzieje że to już nie będzie mnie trapiło :)

Pozdrawiam i dzięki za sugestie.