Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Tydzień temu przeskoczył mi rozrząd i troszkę mi porobił w silniku. Wczoraj zakończyła sie naprawa to znaczy nowe zawory pompa wody rozrząd, świece, uszczelka pod głowicą, szlif głowicy itp. Po złożeniu tego dziś o 1 w nocy auto nie dziala tak jak powinno. To znaczy na benzynie nie chce odpalać, troche odpalało ale nie szło na wolnych obrotach. Na gazie idzie ale kiedy jade i stane to obroty rosną do około 2,5 tyś obrotów i nie spada. Co może być powodem takich objawów? Czy po takich naprawach trzeba kasować jakieś błędy w komputerze lub cos podobnego?
Opublikowano
teraz doszedłem do tego ze na gazie chodzi dobrze tylko trzyma za wysokie obroty!! A z benzyna to inna sprawa... sprawdziłem ciśnienie na pąpie paliwa ma 1 Mpa a powinna miec jak dobrze wiem kokoło 2,5 czyli cos z pompa ale to juz wiem. Czy z tym gazem to pomoze regulacja u gazownika?
Opublikowano
Pytanie, jaką masz instalację (mikser czy sekwencja). Jeśli mikser, to sam możesz sobie wyregulować skład mieszanki wolnych obrotów kręcąc śrubą na parowniku. Ponieważ po naprawie różne elementy są szczelniej spasowane, to pewnie mieszanka na gazie jest po prostu za bogata. Zakładam, że jak dodasz trochę gazu, to silnik chodzi normalnie.