Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy. Od kilku dni z moją beemką jest coraz gorzej. Po odpaleniu, przy wciśnięciu pedału gazu dławi się, nie ładnie pracuje , potrafi strzelić, ale na obroty wkręca się bez problemu( muszę łagodnie operować pedałem gazu, bo w innym przypadku jest źle). Podczas jazdy przy zmianie biegów (zwłaszcza z 2 na 3) szarpie, przy przyspieszaniu czasami się dławi , nie ma mocy, czasami strzeli. na benzynie i gazie jest tak samo. Co może być przyczyną ? świece wymienione 10 tys. km temu , przewody nowe, przepływka sprawna. Instalacja sekwencyjna, przejechałem na niej trochę ponad 2 tys. km.

Jeszcze tydzień temu silnik trochę kulał tylko przez około 2 minuty po odpaleniu, po nagrzaniu wszystko było ok. Zachciało mi się zresetować komputer, no i zaczęło się to co opisałem wyżej. A może wina leży po stronie źle wyregulowanej sekwencji?

Opublikowano
Po zresetowaniu samochód ma pracować na benzynie aby komputer odpowiednio sam się od nowa zaprogramował. Poszukaj na forum napewno było to omawiane,
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
Ja mam podobnie w moim e30.. miedzy 2 a 3 biegiem sie zadławi, dziwnie bulgocze z niskich obrotów jak startuje.. Słyszałęm ze moze byc to problem z pompa paliwa lub filtrem paliwowym(czy jakos tak).. Jak zestrojenie komp. nie pomoze to proponuje sie sierowac w strone pompy...