Skocz do zawartości

ogrzewanie / wentylacja - "gorace stopy"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy nie odczuwacie jakiegos dyskomfortu w e46 np ustawiajac na "auto" jakies 20C ?

u mnie w sumie w kazdych ustawinaich auto wali goracem strasznie na stopy ze nie idzie wytrzymac... z kratek dobre powietrzelewci ale dol strasznie grzeje. nawet jak ustawiam jakies 17C to dalej stopy mi sie gotuja w butach ...

wiem ze to teoretycznie prawidlowy podzial temperatur "cieple stopy , chlodna glowa" no ale bez przesady.

Ewentulanie jak ustawianie wentylacje zeby miec komfortowo podczas jazdy ?

moglo cos sie schrzanic?

problem rozwiazuje ze recznie ustawiam nawiew tylko na kratki wowczas z nich wieje przyejemna neutralna temperatura.

No ale nie o to chodzi.

pozdrawiam

michal

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam podobnie, teraz się trochę uspokoił ale zimą było gorzej. Ja reguluje sobie tym pokrętłem między kratkami na 1 białą kropkę i temp. 20 wtedy jest ok.
Krzysztof
Opublikowano
Mam podobnie, teraz się trochę uspokoił ale zimą było gorzej. Ja reguluje sobie tym pokrętłem między kratkami na 1 białą kropkę i temp. 20 wtedy jest ok.

a wlasnie co oznacza ta regulacja?

wydawalo mi sie ze oznacza czy bardziej cieple czy bardziej zimne powietrze ma leciec z kratek srodkowych ....

pozdrawiam

michal