Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem ciekaw czy nie przepłacę jutro przy odbiorze mojej trójczynki od mechanika. Moje kombi 2,0 Vanos 1995r. zachorowało na tylne zawieszenie, a dokładnie tuleja tylnego lewego wahacza (mocowanie przy lewym kole). Mechanik życzy sobie całe 242zł. Tuleja, montaż oraz geomateria tył+przód. Czy to nie za dużo? Warsztat jest zlokalizowany w Radomiu - nic nadzwyczajnego.
"Jak się przyłożysz to osiągniesz każdy cel"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zalezy ktora dokladnie to tuleja, bo jest ich tam troche z tylu, jest taka za ktora ostatnio dalem cos kolo 100 chyba, za geometrie placilem ok 70 zl za sam tyl - ale to byl taki lokalny specjalista (ul. armii krajowej w sopocie) i dlatego az tyle, a ile robocizna cie moze wyniesc??!! cena chyba w normie, no chyba ze ta jakas tansza tuleje ci wymieniaja, pozdro...
Opublikowano
Czy za dużo to zależy. Najlepiej sprawdź którą tuleję wymienił. Mi z tyłu coś masakrycznie nawalało, tez juz myslałem sie sie wydam na jakieś gumy śmierdzące, a sie okazało, ze śruba jedna była luźna.
Opublikowano
Dobrze jest kolego.Pozbyłeś się kłopotu za 250 zł.Mechanior jak Stomatolog jak coś boli tez musi zarobić.A tak całkiem serio to tak biorą (do tego geometria)Nie jest źle.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
jak chcesz taniej to chyba byś musiał sam robić:) ja wymieniałem gumę w tylnim wahaczu(zaraz za progiem) za gume zapłaciłem 45zl + 50zł za geometrie