Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!! Mam taki problem że nie zawsze ale czasami po zamknięciu samochodu z pilota ( fabryczny alarm ) po 3-4 godzinach sam sie załącza i wyje !!! Jak kupiłem auto zweglona była syrenka z alarmu , zakupiłem i wymieniłem na oryginalną i teraz po zamknięciu z pilota nie ma sygnalizacji dźwiękowej tylko kierunkami , jak otworze auto kluczykiem to wyje czyli chyba tak powinno być , a jak otworze z pilota to nie mam żadnej sygnalizacji ani kierunkami ani dźwiekowej . Teraz nie wiem czy ten alarm tak ma czy mogło sie w nim cos uszkodzić bo tak jak wsponiałem syrenka była ZWĘGLONA . gzdie szykać tego alarmu ? I co może być przyczyną że sam sie załancza .

Moja Bawara to 318 z 98 r. 1.7 tds

Prosze o pomoc i dziękuje

Opublikowano
W moim tdsie tez nie ma sygnalizacji dzwiekiem przy zamykaniu samochodu jedynie kierunki migna i sie zamyka. Przy otwieraniu nie ma sygnału dzwiekowego i nie ma migniecia kierunkami.
http://img59.imageshack.us/img59/206/int1im1.jpg
Opublikowano
a przy syrence nie macie czasami stacyjki albo zamka na kluczyk ?? moze jest ustawiona zeby piszczala wtedy kiedy cos sie dzieje a nie jak ktos otwiera i zamyka... Mialem kiedy taka 3 stopniowa, piszczala zawsze, wogule,albo tylko przy alarmie...
B M W
Opublikowano
Mam takie pytanie a gdzie sie znajduje ta syrenka. jak bede wiedział to zobacze czy mam tez mozliwosc przełaczania jej.
http://img59.imageshack.us/img59/206/int1im1.jpg
Opublikowano

Witam

Syrenka najczęściej montawana jest gdzieś z boku pod maską. Apropo tego że nie piszczy tylko np miga światłami. To typowy

objaw wyłączonej syrenki alarmu. Samochód może się zamykać mignąć światłami ale w cale nie oznacza to że alarm jest włączony pozdro. :cool2:

Opublikowano

Witam !!! u mnie alarm działa bo jak go zamkne z pilota i otworze kluczykiem to wyje , z tym że jak pisałem wczesniej spalona była stara syrena ale to naprawde smród węgla !!! a syrenka jest umieszczona u mnie z prawej strony montowana od dołu patrząc z góry obok lampy . Zastanawiam sie czy coś sie nie wypaliło w centrali tylko gdzie ona jest ?

Pzdr

Opublikowano
Akumulator ma 72 Am/h i jest w 100 % sprawny ro biłem mu testa pare razy na sprzęcie do sprawdzania akumulatorów . Gryzie mnie tylko temat tej spalonej syreny czy przez to coś sie też nie uszkodziło w centrali alarmu TYLKO GDZIE ONA JEST ?
Opublikowano

Dzięki za podpowieć z tego co wyczytałem to pod schowkiem jest centrala o d zamka centr. może też tam jest od alarmu ? sprawdze jak tylko bede mial chwile luzu

Pzdr