Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam i pozdrawiam pomocy wycieraczki załaczają się po pzrekręceniu kluczyka nie chcą się wyłączyć praca ustaje po pewnym czasie w różnym położeniu jednocześnie podnoszenie lewej szyby zanikło może ma to coś wspólnego z awarią wycier. i jeszcze jedno czy da się zdemont. i zamont. wałek rozrządu dzięki !?
Opublikowano
inf. dla zainteresowanych- od pewnego czasu wycieraczki robiły ze mną co chciały odpuściłem warsztaty z wiadomych względów i po prostu zdemont. plastyk. podszybie rozpiąłem widoczne połączenia jedno białe i czarne i za pomocą środka do czyszczenia elektr. styków obficie speyskałem piny odczekałem aż środek obeschnie i połączyłem powtórnie przy okazji solidnie speryskałem wszystkie połączenia ramion wycieraczek i wałek silniczka na którym jest zamontowane gł. ramie i odpukać działa jak nowe rada przglądaj i czyść wszystkie dostępne styki w kostkach i połączeniach a unikniesz niespodzianek i warsztatów BMK-A się nie psuje to tylko nasza nieświadomość i stodołowi mech. przyspażają nam problemów :duh: :dance: :lol:
Opublikowano

przy okazji podepne sie pod temat

mam taki maly problem od 2 miesiecy ze spryskiwaczam ze silniczek dziala slychac go ale jest slabe cisnienie legwo ze spryskiwaczy leci plyn a czasami wcale i jak wlacze na spryskiwanie nie chodza mi wycieraczki tzn nie wlaczaja sie automatycznie przy wlaczeniu spryskiwaczy

co jest najlepsze to gdy silniczek spryskiwaczy podlacze na krotko tzn bezposrednio z akumulatora to dziala idealnie i jest cisnienie dobre

dodam ze polaczenie przewodow gumowych do spryskiwaczy jest szczelne

co to moze byc za przyczyna

Opublikowano
przy okazji podepne sie pod temat.....

po prostu masz zaśniedziałe styki, w efekcie słaby prąd powoduje małą siłę pompowania płynu

Opublikowano
chodziło mi o konektorki - prześledź wszystkie kostki w ciągu kabli zasilających pompke, łącznie z bezpośrednim wpięciem do pompki - rozepnij i przeczyść, nawet jak nie zauważasz nalotu