Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oj panowie nie placcie za cos co mozecie naprawic samemu , wystarczy to rozebrac i ponakuwac wszystki linie na tasmi , doklany opis jak to zrobic jest w dzile "gotowe recepty"nie jest to trudne a zawsze te 200zl bedzie w kieszeni :cool2:

pozdro

Opublikowano
oj panowie nie placcie za cos co mozecie naprawic samemu , wystarczy to rozebrac i ponakuwac wszystki linie na tasmi , doklany opis jak to zrobic jest w dzile "gotowe recepty"nie jest to trudne a zawsze te 200zl bedzie w kieszeni :cool2:

pozdro

1. Co ponakłuwać i jak ?!

2. Wiesz jak jest w ogóle to zrobione w E39 ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Nie za bardzo znalazłem. Mnie akurat nie interesuje, ale tak z ciekawości ... Głównym problemem jest rozebranie licznika (szczególnie wskazówek) oraz jak się coś uszkodzi, to może się skończyć kupnem nowego i to jest właśnie bół w E39 (E38, X5 itp) - ponad 2000zł. ... nie można tak łatwo dać używki jak w E36 ...

Sorki, teraz zauważyłem, że główne pytanie dotyczyło OBC :) ale opisu i tak nie znalazłem - chyba jest jakoś niestandardowo zatytułowany :).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Nie za bardzo znalazłem. Mnie akurat nie interesuje, ale tak z ciekawości ... Głównym problemem jest rozebranie licznika (szczególnie wskazówek) oraz jak się coś uszkodzi, to może się skończyć kupnem nowego i to jest właśnie bół w E39 (E38, X5 itp) - ponad 2000zł. ... nie można tak łatwo dać używki jak w E36 ...

Sorki, teraz zauważyłem, że główne pytanie dotyczyło OBC :) ale opisu i tak nie znalazłem - chyba jest jakoś niestandardowo zatytułowany :).

Tutaj jest jak wyjac i rezbrac zegary...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=7996&postdays=0&postorder=asc&start=60

a tutaj jeszcze serwis co naprawia:

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/meljey/lcdprob1.htm

Opublikowano
To wy koledzy macie problem z licznikiem a ja mam ten problem z radiem i chce to jakoś naprawić, co prawda mam drugi panel ale z małym ekranem a w BMW mam zamontowany duży i tak ma zostać ale nie wyświetla ok połowy pikseli i jak z tym wygląda naprawa??
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina