Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich....

mam pytanie a zarazem dylemat co wybrać.... 330 Ci coupe 2004 rok czy moze X5 3.0d 218PS 2005

coupe ma przebieg 85 tys km cena ok 77 tys

a X5 ok 140 tys cena 120 tys zł

samochody sa w bardzo dobrym stanie technicznym i podobnym wyposazeniu....

prosze o opinie i sugestie

Pozdrawiam

Opublikowano
330 Coupe to calkowicie inny samochod od X5. Coupe to sportowy samochod a X5 bardziej komfortowy, rodzinny. Chociaz uwazam ze X5 jak na SUV-a to ma tez sportowy charakter ale napewno nie tak jak 330 coupe :) Jesli juz kupujesz 330 coupe to szukaj w oryginalnym M-Pakiecie :)
Opublikowano
330 Coupe to calkowicie inny samochod od X5. Coupe to sportowy samochod a X5 bardziej komfortowy, rodzinny. Chociaz uwazam ze X5 jak na SUV-a to ma tez sportowy charakter ale napewno nie tak jak 330 coupe :) Jesli juz kupujesz 330 coupe to szukaj w oryginalnym M-Pakiecie :)

Niby racja Coupe to sprotowiec a X5 "limuzyna" ale patrząc na osiągi....no to juz nie wyglada to tak jednoznacznie...przyspieszenie od 0do 100 km/h na korzysc coupe ale elastycznosc na IV biegu od 80 - 120 km/h wygrywa x5 (!!!) wiec rzeczywistosc jest troszke zadziwiająca....

spalanie x5 srednio 10l/100km ON z automatem Coupe 10l/100km benzyny w manualu......i co dalej ??:))

Opublikowano

330Ci nie pali 10, tylko koło 14 ;)

Ciężko powiedzieć. Ale jesli Coupeya jest na fullu, ładny stan, po liftungu i ładna to chyba ją bym wzioł. To jest tak dopracowany samochód że wierzyć się nie chcę, super się prowadzi, wszystko igła i bezawaryjne.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• Członkowie klubu
Opublikowano
Niby racja Coupe to sprotowiec a X5 "limuzyna" ale patrząc na osiągi....no to juz nie wyglada to tak jednoznacznie...przyspieszenie od 0do 100 km/h na korzysc coupe ale elastycznosc na IV biegu od 80 - 120 km/h wygrywa x5 (!!!) wiec rzeczywistosc jest troszke zadziwiająca....

spalanie x5 srednio 10l/100km ON z automatem Coupe 10l/100km benzyny w manualu......i co dalej ??:))

Daj spokój... patrząc na papierowe osiągi można sobie wszystko wydedukować.

Nie wierz w bajki o 10 litrów w 330i (no chyba, że na palcach chodzisz u jeździsz z górki i z wiatrem. W normalnym użytkowaniu spali po mieście, jak Ci kolega pisał, 12-14. Mój M Power pali w mieście 14-17. Najmniej w trasie spalił 8. 4.6is w mieście weźmie 22-24. W trasie 15-17. 3.0 diesel (bez względu na wersję) w X5 w najśmielszych snach nie zbliży się do osiągów i dynamiki 330i.

330i i X5 to są kompletnie różne auta i tyle (popatrz, co mam w stopce). Prawdziwe pytanie jakie powinno być zadane, to do czego Ci to auto jest potrzebne i jak lubisz jeździc.

330 to zwinny sedan/coupe - za to trochę ciasny ale super-świetny do połobuzowania. X5 to ponad 2 tony masy - typowe GT do podróży międzygalaktycznych.

Pozdrawiam

PN

BMW Klub Polska

E34 525i '93

E36/8S '98

E53 4.6is '03

E36 325i '91-'92 SPRZEDAM BARDZO DROGO :)

Opublikowano

Według mnie nie jest ciasny, myślę że Coupe'ya jest bardzo wygodna itd. ale nie dla 5 a 4 osób. Osobiście w 4 osoby nie raz podrużowaliśmy długie trasy i wszyscy byli zadowoleni. Ten samochód to rasowe coupe, super prowadzenie, super osiągi i to brzmienie silnika powyżej 4tyś.obr./min

Żaden diesel tego nie zapewni, co nie zmienia faktu że X5 to super autko.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato