Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :norty:

Od kilku dni walcze z kontrolka od poziomu plynu hamulcowego i nie moge jej zgasic. Kupilem urzadzonko do jej gaszenia i nic. Przeczyscilem styki w zbiorniczku mimo to ze byly czyste :cool2: :mad2: :roll2: nie widac zeby kabelki byly przetarte czy pourywane. I mam jedno pytanie (pewnie glupie na maxa ale zaden ze mnie elektryk): jezeli rozetne kabelki od czujnika poziomu i je zetkne razem to czy jest szansa ze kontrolka zgasnie albo jakkolwiek inaczej sie zachowa ? A drugie pytanko brzmi: JAK WY SOBIE RADZILISCIE Z JEJ ZGASZENIEM ?:) :mrgreen:

NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
Kolego do zużytych klocków jest takie kóleczko z trzema cegiełkami po obu stronach...

Kolego jak miałem zużyte klocki to wyświetlała mi się kontrolka (!). OBC pisał Check brake lines (albo coś takiego).

Zapraszam do instrukcji str 21 ta kontrolka (!) też sie odnosi do klocków. :)

Opublikowano
To fakt "(!)" również może pokazywać zuużyte klocki (przerwany czujnik). Generalnie ta kontrolka w E39 oznacza, żeby "sprawdzić układ hamulcowy". Kółeczko z cegiełkami oznacza, żeby sprawdzić same klocki.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
juz obczailem co bylo nie taq :D jeden czujnik od klockow mial kabelek urwany :d kupilem nowy i smiga jak ta lala :) i kontrolke tez udalo sie zgasic :) :norty:
NO BMW - NO FUN !!!