Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zauważyłem, że prędkościomierz zaczyna fiksować - przy stałej prędkości np 100 km/h co jakiś czas zaczyna się bujać 80-120 - to bardzo wkurzające :evil:

Jak do tej pory znalazłem na forum 2 możliwe przyczyny:

1. czujnik w moście - np zawilgocona wtyczka lub uszkodzona przy wymianie filtra paliwa (tydzień temu) - łatwe do sprawdzenia,

2. awaria zegarów (kondensatory) - demontażu zegarów wolałbym uniknąć

Czy komuś przychodzi do głowy jakiś inny powód ?

Aha, w teście zegarów obie wskazówki zatrzymują się na 120, wydaje mi się, że przedtem osiągały koniec skali, ale mogę się mylić... . :|

Opublikowano

Witam

W piątce miałem uszkodzony czujnik w moście. Objawy były takie, że praktycznie po każdym hamowaniu przez pewnie czas w ogóle nie miałem pokazywanej prędkości na prędkościomierzu. Dodatkowo wówczas nie było wskazania chwilowego spalania.

Po wymienieniu czujnika jest OK.

Opublikowano

jezeli masz duzy komputer, to wlacz sobie ukryty test zegarow (chyba 10ty, dokladnie nie pamietam, ale juz bylo o tym na forum), i jesli komputer bedzie pokazywal prawidlowa predkosc, to masz zepsute zegary, w przeciwnym razie jest to czujnik.

pozdrawiam

pozdrawiam

luther

Opublikowano
jezeli masz duzy komputer, to wlacz sobie ukryty test zegarow (chyba 10ty, dokladnie nie pamietam, ale juz bylo o tym na forum), i jesli komputer bedzie pokazywal prawidlowa predkosc, to masz zepsute zegary, w przeciwnym razie jest to czujnik.

pozdrawiam

to jest test 8 jak masz pelne obc chyba a jak nie to 5 ktorys z 1 dziesiatki napewno

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN