Skocz do zawartości

wskazania prędkościomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zauważyłem, że prędkościomierz zaczyna fiksować - przy stałej prędkości np 100 km/h co jakiś czas zaczyna się bujać 80-120 - to bardzo wkurzające :evil:

Jak do tej pory znalazłem na forum 2 możliwe przyczyny:

1. czujnik w moście - np zawilgocona wtyczka lub uszkodzona przy wymianie filtra paliwa (tydzień temu) - łatwe do sprawdzenia,

2. awaria zegarów (kondensatory) - demontażu zegarów wolałbym uniknąć

Czy komuś przychodzi do głowy jakiś inny powód ?

Aha, w teście zegarów obie wskazówki zatrzymują się na 120, wydaje mi się, że przedtem osiągały koniec skali, ale mogę się mylić... . :|

Opublikowano

Witam

W piątce miałem uszkodzony czujnik w moście. Objawy były takie, że praktycznie po każdym hamowaniu przez pewnie czas w ogóle nie miałem pokazywanej prędkości na prędkościomierzu. Dodatkowo wówczas nie było wskazania chwilowego spalania.

Po wymienieniu czujnika jest OK.

Opublikowano
jesli chodzi o test zegarow to standart ze zatrzymuje sie na 120 u mnie tez tak jest

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

jezeli masz duzy komputer, to wlacz sobie ukryty test zegarow (chyba 10ty, dokladnie nie pamietam, ale juz bylo o tym na forum), i jesli komputer bedzie pokazywal prawidlowa predkosc, to masz zepsute zegary, w przeciwnym razie jest to czujnik.

pozdrawiam

pozdrawiam

luther

Opublikowano
jezeli masz duzy komputer, to wlacz sobie ukryty test zegarow (chyba 10ty, dokladnie nie pamietam, ale juz bylo o tym na forum), i jesli komputer bedzie pokazywal prawidlowa predkosc, to masz zepsute zegary, w przeciwnym razie jest to czujnik.

pozdrawiam

to jest test 8 jak masz pelne obc chyba a jak nie to 5 ktorys z 1 dziesiatki napewno

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN