Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam krotkie pytanko! Mam do kupienia 323i w manualu z 98 roku w przywoitej cenie. Tylko przebieg mnie troche martwi - 123tys. Auto bede widzial dopiero w sobote. Ale czy to duzo na ten silnik czy raczej jak mysle warto sie jeszcze pakowac?
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Nigdy nie patrz na przebieg. Najważniejsze to stan techniczny auta. Z tym przebiegiem to jest tak, że jak w ogłoszeniu jest napisany duży odstrasza, a jak mały to wzbudza wątpliwości. Po co nim sie przejmowac. Najlepiej obejrzec samochod, przejechac się nim, dac do warsztatu niech osoby zajmujace sie zawodowo mechanika zerkna na samochod i podejmowac decyzje bez emocji, na chlodno.
Opublikowano

jak przebieg Cie martwi? że bardzo mały? że duży? 120tys to ledwie dotarty by był.... :jawdrop:

Według mnie pewnie ma ze 230tys, bo piszrz że w przyzwoitej cenie.

Nawet jak ma powyżej 200 tys to dopiero rozgrzewka dla tego silnika...

Opublikowano
Gadalem z tym gosciem i to drugi wlasciciel ktory ma to auto od 5 lat i twierdzi ze ideal ale wiem jak to z tymi idealami jest. Poogladam, przetestuje i zobaczymy co to jest. Chodzilo mi tylko o to czy ktos moze ma 323z podobnym przebiegiem i co ja moze bolec.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Gadalem z tym gosciem i to drugi wlasciciel ktory ma to auto od 5 lat i twierdzi ze ideal ale wiem jak to z tymi idealami jest. Poogladam, przetestuje i zobaczymy co to jest. Chodzilo mi tylko o to czy ktos moze ma 323z podobnym przebiegiem i co ja moze bolec.

kolego przy tym przebiegu to ten motor się rozgrzewa

:twisted:

nie zdajesz chyba sobie sprawy ile takie motory wytrzymują , a zapewniam Cię że wytrzymują przebiegi dużo dużo większe

jak dobijesz do 300tys.km to też nic mu nie będzie

:twisted:

Opublikowano
Dzieki za opinie wszystkim. Wiem ze o wytrzymalosci niektorych silnikow kraza legendy i tez mysle ze na ten motor 123tys to nie jest duzo. Przetestuje ja w sobote.
O Tempora! O Mores!