Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

znów się robi zimno i trzeba grzać a w beci :p i mam taki problem ruszam z domu rano ok 6.30 i jadę do roboty 30min i przez te 30min termostat leeeeeedwo co się ruszy jakieś ciepełko tam leci ostatnio jechałem do Gliwic i przez cała drogę termostat się delikatnie ruszył dziś stoję pod blokiem kumpla odpalam auto zacząłem gazować szok termostat skoczył do połowy i jade sobie spokojnie i on zaczyna opadać co jest grane ? kumpel ma też e36 i też mu się dłuuuugo nagrzewa co jest przyczyną ? termostat zje...? czy to już tak "jest" ? posiadam 318is e36

Opublikowano
Niestety...termostat do wymiany.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano

Miałem dokladnie tak samo, w czasie jazdy przy niskiej temp na zewnątrz albo przy podkreceniu ogrzewania na wsoka temperature wskazówka opadała.

Winny: termostat

Pod nim jak piszesz dokładnie, jest uszczelka a'la tektura. Mi akurat tak odeszła pokrywka termostatu że uszczelka sie nie uszkodziła, choc prawidłowo powinno sie ją wymienić. NIe wiedziałem że tam jest-tak to też bym ja wymnienił. Nie wiesz czy się ci nie podrze, kup uszczelkę, to znikomy wydatek

Opublikowano
dzięki panowie za odpowiedź ale termostat działa....teraz jest ciepło wsiadam do auto rano jak jadę do roboty to nie wyjadę z osiedla i już mam wskazówkę na połowie i ciepłe powietrze i nie opada....utrzymuje się