Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Potrzebuję opisu kolorów przewodów wchodzących do czujnika przy pedale hamulca w TDS automat z roku 98. Chodzi mi konkretniej o odcięcie tempomatu Czy ktoś kojarzy który kolor jest odpowiedzialny za tempomat? Prosze o podpowiedz.
Opublikowano

Podaj miesiąc produkcji i oznaczenie typu silnika... Zrobię i prześlę Ci zrzuty ekranu z WDS...

A odnośnie switchu pedału hamulca, to nie do końca jest tak, że jest on podłączony do "tempomatu"... Z tego co przeglądałem schematy to jest podłączony do modułu skrzyni biegów/modułu świateł ewentualnie do modułu silnika (ale nie bezpośrednio do "sterowania" tempomatem)...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
misiąc produkcji to pażdziernik a z tym oznaczeniem chodzi ci o końcowe cyfry VIN?? Z tym czujnikiem to mam taką zgadywkę bo mi reaguje silnika na wciskanie stopu i mam podejrzenia ze to od tempomatu. Napewno wśród tych przewodów jest stop, blokada dzwigni automatu, tempmat no i to czym jest to wszystko sterowane. Nie mierzyłem czy to plus czy masa. Jak się mylę to popraw mnie.