Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześc!!! Chłopaki mam mały problem z moją bunią. Mam silnik 2.0 na sekwencji. Wszystko gra pali od strzała jeździ normalnie, z małym wyjątkiem jezeli na gazie dam ostro w piec tak jak by komputer przechodził w tryb awaryjny i nie idzie na wszystkie gary. Gasze silnik odpalam go znowu i wszystko wraca do normy. Na benzynie jestes wszystko ok nawet jak daje w piec. Czy moze to byc sonda czy czeka mnie regulacja gazu??? Z góry dziękuje.
Opublikowano
Gdzieś przeczytałem że do gazu świece należy ładować odpowiednie świece - chyba jedno elektrodowe ale na kuchenkach się nie znam więc to tylko luźna aluzja...
Opublikowano
swiecami sie nie przejmuj,bez problemu powinny pracowac w aucie z inst. gazowa.jedz na regulacje gazu.nic samemu nie wymyslisz.jak na benzynie chodzi ok to tylko wina instalacji.sam rak nie pchaj bo mozesz popsuc bardziej.no chyba ze jestes mechanik.moze trzeba tylko filtr gazu wymienic?
Opublikowano
Ja obstawiam wymianę filtra gazu. Jak się pytałem gazownika kiedy go wymienić to powiedział, że co ok 10 - 15 tkm lub jak zacznie silnik na gazie mulić, a na benzynie będzie normalnie
Kamil
Opublikowano
jesli na benzynie auto pracuje perfect, to sprawa jest prosta, jedz wyreguluj gaz. Jesli nie faluja ci obroty na biegu jalowym (dol) a auto jakby nieciagnelo przy wcisnieciu mocno gazu (gora) to musisz poprosic swojego gazownika aby komputerowo wyregulowal ci GORNE PARAMETRY gazu via komputer. Podlaczy Cie pod laptoka, pojezdzicie troche po miescie i wszystko pieknie wyreguluje :) Btw. mozliwe jest rowniez zmiana softu na nowszy, to takze duzo pomaga!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gaz jest załozony jakies 3 lata temu. Kupilem ja juz z gazem i nie regulowałem narazie nic. wymieniłem tylko swiece na nowe.

Myslalem ze nowy, wtedy obstawialbym za male wtryski, ale jesli mowisz ze juz kupiles z gazem to na poczatek zmien ten maly filtr gazu - umieszczony jest on w reduktorze. Jak juz ktos pisal, trzeba go zmieniac cos co okolo 10 do 15kkm. Poprzednia e36 smigalem jakis miesiac na brudnym filtrze i generalnie na gazie silnik nie osiagal wiecej niz 4000 obr/min, wyzej po prostu sie przelaczal na benzyn. Tak samo bylo jak dodalem gwaltownie gazu. Po prostu filtr nie byl w stanie przefiltrowac odpowiedniej ilosci paliwa. Pozdro i daj znac co dalej... ;)

Opublikowano
Hej byłem dzis, przełożyli filtr nowy narazie zapier....... Mysle ze bedzie ok. Dzieki za podpowiedzi:) Jak cos bedzie sie działo to pisze odrazu. Pozdrawiam!!!
Opublikowano
Hej byłem dzis, przełożyli filtr nowy narazie zapier....... Mysle ze bedzie ok. Dzieki za podpowiedzi:) Jak cos bedzie sie działo to pisze odrazu. Pozdrawiam!!!

Filtr gazu czasem wystarczy przedmuchać.

Na sekwencji zalecana jest regulacja gazu stale co 10 tys. km

Opublikowano

czyli sprawdzilo sie ze najprostsze metody czasami sa najskuteczniejsze.obylo sie nawet bez regulacji??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie sytucja sie powtarza. Pan gazownik stwierdził ze bedzie to wina wtyskiwaczy gazu. Proponuje je wyciscic ale nie obiecuje ze to pomoze w najgorszym wypadku nowe wtryskiwacze ale koszt nie mały i twierdzi ze lepiej wymienic instalacje . Co wy o tym sądzicie???
Opublikowano
pojedz jeszcze do innego gazownika.jezeli on stwierdzi to samo no to nie masz wyjscia,bedziesz musial wyczyscic lub wymienic je.badz dobrej mysli,moze samo czyszczenie wystarczy.