Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No w porządku Panowie, częśc z Was tak "chwali sie", ze posiada pewne rabaty w fotcie itp, że mozna kupić oryginalne częsci na allegro od firm, które zapewne nakłądając minimalną marżę sprzedają te części, to poprosze o jakies konkretne namiary na firmę, lub osobę która w niskich cenach takich jak mówicie posiada części zawieszenia do E-39 - interesuje mnie tylko Lemforder ewentualnie inne dobre zamienniki w naprawde dobrej cenie. Zima juz niedługo się kończy a ja będe robił przednie zawieszenie , wiec napewno tuleje, stabilizator ewentualnie wahacze , macie jakiś namiar??

Ps: Ciekawe ale tyle szukałem nba Allegro i nie znalazłem firmy któraby miala w swojej ofercie Lemfordera do BMW , jedna tylko chyba tuleje sprzedaje natomiast są częsci ale to do innych marek :evil:

Ja obmailowałem z Allegro większość tych, co sprzedawali cokolwiek Lemfordera. Kupiłem u tego gościa:

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3162463

Ma najtaniej. Kupiłem też amortyzatory. Sachs na przód 330 zł. Zestaw 2 odboje i 2 osłony Sachs do amorków 50 zł. Wahacze górny przód po 265 zł. Wahacze górny tył po 215 zł. Łączniki przód po 63 zł. Łączniki tył po 49 zł. Oczywiście, elementy zamieszenia Lemforder. Rozmawiałem z nim telefonicznie. Sprzedaje wiele firm, np. ma też bagażniki Thule, bo o to pytałem. Zapytałem go też skąd ma takie ceny, bo w Focie... Powiedział, że gdyby brał z Foty, to by nie miał takich cen. Powiedział, że bierze z innych hurtowni, robi duże obroty. Wcześniej pomailowałem do ludzi, którzy u niego kupowali Lemfordera do Audi, VW itd. Wszyscy pisali, że 100% oryginał.

Z tego co napisałeś wcześniej wnioskuję, że za 265zł jest wahacz z tuleją, mam rację?

Opublikowano
Z tego co napisałeś wcześniej wnioskuję, że za 265zł jest wahacz z tuleją, mam rację?

Oczywiście, sama tuleja jest o wiele tańsza.

Opublikowano
Tak, można kupić cały wahacz, który ma w zestawie tuleje, ale można kupić też same tuleje - są wymienialne. Tuleja to Lemforder 13282 i kosztuje jakieś 85 zł.
Opublikowano
Dla potomnych - amortyzatory na przód, Sachs 556 832 (zawieszenie zwykłe, przy obniżonym czy M są inne), są w komplecie z talerzykami.
Opublikowano
Panowie, pojawił się u mnie po wczorajszym dniu taki problem, mianowicie jechałem sobie spokojnie z pracy i raptem musiałem odbić w lewo bo jakieś nieuważne dziecko chciało wbiec na ulicę :duh: na szczęscie nic się nie stało jednak wpadłem prosto w ogromną dziurę która zanjdowała się na środku jezdni. Podczas mycia autka zauważyłem że z jednej strony, ta którą wjechałem w krater :mad2: cieknie mi amortyzator, puścił olej po prostu :| więc musze wymienić i wiem, ze obydwa nalezy zmienić na przodzie. Teraz pytanie: jakie konkretne amorki nalezy założyć , oczywiście zawieszenie seryjne, nie obniżane. Wiem, ze są amortyzatory gazowe i olejowe jak i olejowo gazowe chyba, natomiast pytanie brzmi jakie konkretne założyć. Tył mam oryginalne jeszcze i sparawuja się dobrze natomiast chce wymienic przód i chyba zdecyduje sie na bilsteina, co konkretnie i jakie polecacie zapewne b4 top juz wiem, tylko jakie czy gazowe czy olejowe albo oljowo gazowe. Nie chce miec róznicy w komforcie między tyłem a przodem, a słyszałem ze gazowoe potrafia podnieśc autko i ze na nasze drogi lepsze są olejowe, doradzcie coś co i jak, a może sachs?? Chociaz wiolałbym bilsteina. Kupowałbym od razu dwa z odbojami ale jakie ??? jaki model? Dziekuje za rady
Opublikowano
Oryginalnie są Sachs gazowe. Sachs 556 832 - 330 zł/szt. Komplet odboi i osłon - 50 zł. Bildsteiny są twardsze - tak wynika z tego, co inni piszą na forum. Osobiście nie kombinowałem, założyłem oryginały i jest super.
Opublikowano
Amortyzator ma kilka "stref". Olejowy ma wszędzie olej. Gazowy ma gaz i olej. Zawsze będzie olej w amortyzatorze. Mi też wyciekł olej w gazowym.
Opublikowano
Ktoś może podać jakieś konkretne namiary na jakąs firmę gdzie mozna szybko i tanie kupić takowe Sachsy komplet przód oczywiście :D oprócz tych linków podanych powyżej
Opublikowano
Przetrząsnąłem całe Allegro. Obdzwoniłem chyba z 20 firm z Allegro. Za potrzebne mi podzespoły w Focie wyszło 3100 zł, w Inter-Cars 2900 zł, u tego gościa z Wodzisławia najtaniej - 1900 zł.