Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystich jestem szczesliwym posiadaczem 316ti 2002 a wiec zbliza sie inspekcja 2 czy wiecie gdzie najlepiej to zrobic u znajomego mechanika (nie magika) czy w serwisie i czy filtry,klocki plyny dokupic samemu czy u mechanika ,dziekuje za pomoc
Opublikowano
jeżeli znajomy mechanik jest dobrym fachowcem to spoko możesz u niego robić przegląd, a co do częsci to na rynku jest dużo zamienników dobrych firm i spoko możesz kupować
Opublikowano
Kup sam bo jeśli to gwarancyjna inspekcja to wcisną ci najgorszy syf tak jak mojemu ojcu do palio amortyzatory chcieli zmienić z włoskich po 85%sprawności na polskie... i akumulator magneti-marelli (który wytrzymał bagatela 7 lat :twisted: :cool2: ) na polski badziew :mad2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Kup sam bo jeśli to gwarancyjna inspekcja to wcisną ci najgorszy syf tak jak mojemu ojcu do palio amortyzatory chcieli zmienić z włoskich po 85%sprawności na polskie... i akumulator magneti-marelli (który wytrzymał bagatela 7 lat :twisted: :cool2: ) na polski badziew :mad2:

Hmmm A - a co ma gwarancyjna inspekcja do wymiany 7 letniego akumulatora??? :duh: Poza tym na zrobienie INSPECTION 1 czy 2 nie trzeba udwać się do ASO tylko do zaufanego mechanika lub zrobić to samemu.

P.S. Piszemy tutaj o przeglądzie auta z 2002 roku - tutaj gwarancja mechaniczna już nie obejmuje - chyba, że na perforacje nadwozia.

Co do częsci eksploatacyjnych - czeto bywa tak, że zaprzyjaźnione warsztaty mają zniżki w hurtowniach i wyjdzie taniej niż samemu jeździć po sklepach - tymbardziej, że kupujesz na miejscu i nie martwisz się o to, żeby skompletować wszystkie potrzebne części - nieraz trzeba odwiedzić 3 sklepy, żeby kupić komplet

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ktoś kiedyś podawał linka gdzie pisało co obejmuje każdy z przeglądów. Może ktoś pamięta albo wie gdzie sprawedzić zakres prac dla każdego z nich.

Pozdro.