Skocz do zawartości

problem z wrzuceniem biegu ......

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wygląda to tak ,jak samochód stoi włączony na luzie wcisk sprz i ani 1 ani 2 niet ,tylko albo 3 albo 4 albo 5 i póżniej 1 i 2 i cała reszta wskakują "same" tzn bez oporów i wszystko chodzi, aż sie nie puści sprzęgła ,a jak sie póści sprz to znowu jest problem,jak jest wyłaczony to za pierwszym razem też jest problem a póżniej można normalnie puszczać sprzęgło i wrzucać biegi bez problemów ,ktoś mówił coś o luzie na jakichś cięgłach ,czy może to być przyczyna że samochód stoi 2 miesiące w garażu i robi co 3-4 dni 0,5 m do przodu i do tyłu ale to chyba nie ma nic wspólnego z tym ,podpowiedzcie cos ,czy jezeli od wewnatrz rozbiore obudowe tzn mieszek itd to cos zobacze ?
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
no nie to sie dzieje jak stoi,nie wiem jak jest podczas jazdy,kupilem go 2,5 mies temu ,narazie stoi,poprostu mam inny samochod a ten czeka na lepszą pogode :) ,szkoda mi go nawet pobrudzic ale musze go wkoncu wyciagnac i zobaczyc jak jest podczas jazdy,szczerze mowiac nie pamietam ale na poczatku bylo chyba dobrze bo jak by cos nawalalo to bym to zauwazyl,zrobilem nim kolko ok 10 km takze bym sie zorientowal
Opublikowano

Słusznie.Wyjedź tym na droge i tam zrób próbe bo wiesz w garażu to nawet 2 metry nie pojedziesz i wtedy zobacz jak to wszystko sie zachowuje.

Ta cała sytuacja ma miejsce pewnie na zgaszonym silniku co nie ?

Opublikowano
rzuc okiem na moj post to zobaczysz o co mi chodzi,no nie na zgaszonym tylko na wlaczonym
Opublikowano

Witam,

Miałem podobny problem po zmianie oleju w skrzyni biegów. Gdy temperatura na zewnątrz była poniżej 0 to na początku jazdy do momentu rozgrzania około 6 minut miałem problem z wrzuceniem jedynki. Obecnie po przejechaniu dziesięciu tysięcy km od momentu wymiany oleju wróciło wszystko do normy.