Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Interesuje mnie częstotliwość pilota zamykania dla e39 530d z 1999r. Slyszałem że wersja na Uk miala tylko jedną czętotliwość a w europie są 2 i musze znać moją na 100%. Czy to prawda, że niektóre modele miały piloty ir na podczerwień a nie fale radiowe? Dzięki.

Opublikowano
wszystkie mają jedną i tą samą częstotliwość 433Mhz.

A z ciekawości na co ci częstotliwość, ona sama ci nic nie daje.

Chcę zamienić stary kluczyk na taki: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=360034538705&Category=10374&_trksid=p3907.m29

Gość powiedział, że muszę znać częstotliwość swojego modułu zamka centralnego i podobno były 2 częstotliwości: coś koło 300Mhz i ta druga 433, która jest e39 po lifcie czyli od roku 2000, razem z innym profilem kluczyka. Tylko, że np. w anglii(gdzie przebywam) była tylko 1 częstotliwość dla wszystkich e39. Tylko wtedy będę mógł zaprogramować ten nowy kluczyk z układem w środku. A nawiasem mówiąc to gdzie znależć ten moduł w wersji touring, żeby odczytać częstotliwość.