Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

temat OBC i Check Control byl poruszany na forum wiele razy, ale nie znalazlem informacji, czy w E36 check wyswietla komunikat o niskim poziomie oleju? W E30 byla dioda od tego, a w instrukcji od E36 nie ma o tym ani slowa.

I jeszcze jedno; zuzyte klocki. Czy wyswietla taki komunikat? Instrukcja o tym rowniez milczy, a np E34 ma taka informacje.

A moze ktos ma liste wszystkich komunikatow check'a z E36. Ta lista z instrukcji wydaje mi sie niepelna. Albo moze ktos jest w stanie potwierdzic, ze jest pelna, tzn., ze check z E36 jest zubozony wzgledem E34, a nawet E30 (o ten olej). To ostatnie byloby dziwne.

A-ha: instrukcje mam w wersji polskiej i niemieckiej (ale tej ostatniej nie rozumiem :()

MK BMW Klub Polska

328i Coupe E36

[320i Coupe E36]

[525 tds E34]

Opublikowano
u mnie nigdy nie pokazywalo zaniskiego stanu oleju,nie zauwazzylem u siebie takiego czujnika w misce olejowej jak e 34
Opublikowano

A to naprawde dziwne. Uwsteczniaja sie? W E30 bylo, w innych seriach ten sam silnik ma... a tu nie?

Jestem zawiedziony :(

MK BMW Klub Polska

328i Coupe E36

[320i Coupe E36]

[525 tds E34]

Opublikowano
co do oleju nie mam pojecia bo jeszcze nie miałem niskiego stanu a podczas wymiany nie sprawdzałem... a klocki przynajmniej u mnie wyswietlaja sie tak jak w E-30 (przy zegarach)
KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

Witam

U mnie w E-36 tez nie ma a w E34 mialem czujnik w misce choc miejsce na czujnik jest w trojce tyle ze trzeba by zakupic podlaczyc taki czujnik a moze sie okazac ze check nie ma takiego komunikatu.........

Wojz
Opublikowano

moze stwierdzili ze E-36 nie bedzie brało oleju :shock:

zakupic podlaczyc taki czujnik a moze sie okazac ze check nie ma takiego komunikatu.........

mysle ze nie wykryje.... chyba zeby jakos przeprogramowac :D

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

Czyli jasna sprawa nie ma sensu montowac dodatkowego czujnika

Heh a z tym ze nie bierze oleju to roznie bywa ............

Wojz
Opublikowano
Czyli jasna sprawa nie ma sensu montowac dodatkowego czujnika

Heh a z tym ze nie bierze oleju to roznie bywa ............

ale nie rozpisujmy sie na temat oleju bo to temat "rzeka" :lol:

KUPIE E30 325i lub 325e