Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio pojawił się u mnie pewien problem. Mianowicie skrzypi mi coś w kierownicy podczas skrętu kołami, tak jakby coś w środku zachaczało o jakąś sprężynę, lub coś podobnego. Efekt ten nie występuje cały czas, szczególnie pojawia się gdy na dworze panują niskie temperatury. Zaznaczam, że wtedy ciężej kręci się kierownicą, tak jakby o coś zawadzała. Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem, lub może wie co może wydawać tak charakterystyczny i zarazem nieprzyjemny dźwięk?

Proszę o pomoc, bo strasznie mnie to denerwuje.

Opublikowano
Ciężko cokolwiek powiedzieć na ten temat nie mając bezpośredniej z tym styczności. Miałem kiedyś podobny problem. U mnie była pęknięta stacyjka. Objawieło się to oprócz skrzypienia lekkim luzem na samej kierownicy.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
Przy kierownicy masz bolec mosiezny a przy mocowaniu walu kierownicy jest taki mosiezny oring.Przy kreceniu kierownica wydaje dzwiek,jakby piszczenia.A to wszystko jest po to aby klakson dzialal.