Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
u nas w dowodach to czasami wpisują takie rzeczy, że.... ja np mam wpisane "bmw 525" i pojemność 1497 cm3 :D

Jak masz tak wpisane to ja nie wiem co za imbecyle pracują w Twoim wydziale komunikacji. BMW seria 5 z silnikiem 1,5????? Tego to jeszcze w kinie nie grali. :lol:

ja w to nie wnikam (ewidentnie jakiś matoł pomylił kiedyś 2 z 1), poprzedni właściciel też tak jeździł i było ok, plusem natomiast jest to, że składki za OC mam niskie :D :D :D

Opublikowano

Odnośnie ... wymieniać czy nie wymieniać olej w ASB.

Naczytałem się tutaj sporo odnośnie ASB i wymiany oleju. Ale postanowiłem wymienić. Okazało się, że ostatnia wymiana miała miejsce w 2002 roku. Mechanik który znał poprzedniego właściciela był zdumiony kiedy powiedziałem, że gdy wymieniałem olej w ASB wszystko było OK .. żadnych opiłków ...normalka.. Ale uważam, że dobrze zrobiłem wymieniając. Mam teraz komfort psychiczny.... i dla tego komfortu wymienię olej za 60k km. Jeszcze jedno...uczulono mnie na to kto będzie wymieniał olej (temp. poniżej 30 stopni itd)....bo z ASB może być ok....a niefachowe dobranie się do nawet takiej czynności jak wymiana oleju .... może zrobić ;kiszkę;

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
Opublikowano
Nareszcie dorwałem kanał i sprawdziłem model skrzyni. 5HP18 (zielona tabliczka). A wiec juz wiem musze zalać mu olej ESSO ATF LT 71141. Powiedzcie mi tylko gdzie jest wlew oleju w tej skrzyni bede chcaił sprawdzić jego poziom...
Opublikowano
Szczerze mówiąc w żaden samochód tyle nie zainwestowałem przez wymiany części co w BMW w ciągu roku Tuleje wahaczy,tuleje tylnej belki,tuleje pływające,komplet amortyzatorów,komplet tarcz i klocków,akumulator,wahacz przedni,drążki stabilizatora,przewody w zawiasach klapy więc nie pisz mi takich pierdół że mi szkoda trzech stówek.Co do ASB miałem sporo aut z nią a ostatni miał przejechane ponad trzy stówki bez wymiany oleju i chodziła jak zegarek.

Po co wymieniac olej w silniku skoro NIC SIE NIE dzieje?--nie pisałem że w silniku nie trzeba wymieniać -tylko co pewien limit kilometrów.Czytaj całą wypowiedź a nie to co chcesz :nienie:

A czy ja napisalem, ze Ty napisales zeby nie wymieniac w silniku? Podaj etylko przyklad BLEDNEGO myslenia. KAZDY plyn w samochodzie sie zuzywa w wiekszym (silnik) lub mniejszym ASB stopniu. Moze gdyby to byla platyna w stanie cieklym lub inny super szlachetny "twor chemiczny" bylby dozytowni i nie ulegalby zuzyciu.

Widzisz... ty wymieniles sporo rzeczy eksploatacyjnych ale pociesze Cie poprzedni wlasciciel Twojego BMW na pewno do teraz chwali sie wsrod znajomych ze BMW jest super BO NIC NIE WKLADAL przez X lat ;D

Niestety trafilo na Ciebie - skumulowane.

P.S. To ze ktos wymienia COS - nie znaczy ze dba o auto!. To 2 rozne sprawy...

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Szczerze mówiąc w żaden samochód tyle nie zainwestowałem przez wymiany części co w BMW w ciągu roku Tuleje wahaczy,tuleje tylnej belki,tuleje pływające,komplet amortyzatorów,komplet tarcz i klocków,akumulator,wahacz przedni,drążki stabilizatora,przewody w zawiasach klapy więc (ciach)

Ale przecież większość części, które wymieniłeś są częściami eksploatacyjnymi.