Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc.w mam zamiar kupić ładne 17tki alu ,posiadaja małe et ,dokładniej et10 opony 225,moje pytanie brzmi czy podejda do tyłu do e36? czy musze zakupić dodatkowo pierścienie?na przod ida et35 wiec tylko ten tyl mnie martwi ,dzieki z góry
Opublikowano
Dużo za małe ET do e36, a dystanse dodatkowo Ci je wysuną na zewnątrz więc to nic nie da a felgi tyle nie stoczysz więc zostaje wypchanie nadkoli albo lepiej kupić felgi o odpowiednim ET.
Opublikowano
ok ale konkretnie to jest tak,obecnie mam z tyłu zime 205/60 et47 15cali,koło na standardowym zawieszeniu z tyłu ma jakies 3 cm-5cm do błonika od górnej krawedzi opony,nie obnizam tyłu z uwagi na trasy z 3 osobami z tyłu,obniżony jest tylko nieznacznie przód i tak zostanie,teraz moje pytanie czy ta 17tka z opona 45 mniejwiecej bedzie miała średnice taką co 15" z opona 60 która mam obecnie, z góry dzieki
Opublikowano
witam ponownie ,widziałem dzisiaj felgi wiem tyle ze te przód mają et 35,7J oponki 205 a tył jest et 10 8Joponki 215 oczywiscie 17cali,zauważyłem ze te do przodu maja fabrycznie dystans dzieki czemu łączac sie z piastą ładnie komponują w błotniku,te od tyłu et10 nie maja tego dystansa i maja prawie całkiem płaską ta wewnętrzną strone co przy nakładaniu na tylna piaste skutkuje zbyt głębokim osadzeniem az prawie dotyka tej wewnetrznej strony błotnika ,sprzedawca mówił że ma dystanse 20mm co po połączeniu z felga daje et 35 mm i łanie komponują sie w błotniku wówczas nie ocierają,mozecie mi to sprostowac ,pozdrawiam
Opublikowano
Przód wejdzie bez problemu, ale tył? Co on gada... :liar: Idealne ET dla E36 to 35, czym to ET jest mniejsze to tym bardziej koło oddala się od wewnętrznes trony auta (czyli po protstu zaczyna wystawać). Tylne koło ma ET 10 czyli o 20mm będzie bardziej wysunięte niż powinno, plus do tego 20mm dystans, daje nam 4cm wysunięte koło, czyli moim zdaniem ok 2cm będzie wystawać koło poza obrys auta, co jest w tym kraju nielegalne... :D