Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie,koledzy mam problem gdyz moje koleczka 19 obcieraja z bokow opony na wysokosc ok tylko o rant przyciera zauwazylem ze siada tyl bardzo miekki sie zrobil.teraz pytanie takie zmienic sprezyny i amortyzatory ,czy zrobic tak jak mi mechanik mowil sprezyny od 5 serii plus amory od 7 serii?? co myslicie??
Opublikowano
Jeśli obcierają Ci o ranty, albo wypchnąć delikatnie błotniki na zewnątrz, "sklepać" ranty albo je uciać. Jakie opony masz na tych 19". Jeśli amory masz dobre a chcesz mieć twardsze auto. Kup tylko twardsze sprężyny lekko obniżające. Chyba, że Cie stać i masz ochote to włóż sportowe zawieszenie.
Opublikowano
Wiesz jakie masz opony???????? Z rantami jedz do blacharza to Ci coś poradzi jak rpzesadziłeś z rozmiarem to nie ma innej rady koła muszą się chowac w nadkolach. Chcesz zrobić wóz drabiniasty z auta?
Opublikowano

Poszedłes po bandzie pięknie :mrgreen:

http://img162.imageshack.us/img162/6186/nadkolelx3.jpg

Rysunek baaaardzo poglądowy, ale chodzi o sens działania.

Rys.1 Wepchnąć rant w strone błotnika

Rys.2 Wypychasz błotnik na zewnątrz np. podniśnikiem.

Wiem, że to brzmi jak żart, ale wiele osób tak robiło jakiś czas temu sposób nr.2 na Discovery oglądałem jak robili taki patent w nowo odbudowanym muscle car w Profesjonalnej firmie!!!! Jeśli zrobisz to odpowiednio nie widać żadnych druciarskich ingerencji i nic nie ulega uszkodzeniu.

Opublikowano

No wszystko ładnie pięknie ale...ale 19 cali i 275 do 518?

Może do M5 lub 540 ale 1.8 ma taki opór pokonać?

Mam 235 i czuję.Jechałem na 255 i wolę nie wspominać.Ale 275 i sto parę koni...

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
panowie powiem wam tak myslalem ze bardziej bedzie ja trzymac ale zgadza sie trzyma ja ale nie az tak .a jakie koleczka kreci hehhe .to nie ma byc auto do szalenstw zgadza sie czasami lubie przycisnac poszalec no ale chce zeby ona byla sliczna i zadbana jak malo ktora