Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm, czy osoba która jeździ mało od razu jest "mniej wypadkowa" :?:

Nie sądze, ktos kto jeździ dużo ma doświadczenie, ma wiedze, obycie.

A osoba ktróra przejeżdza 1000km na rok jest prawdziwym kataklizmem na drodze... :roll:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

chodzi o zminimalizowanie ekonomicznej bariery dla tych co malo jezdza. w 5th gear pokazywali wyliczenia ubezpieczenia w anglii dla studenta, wlasnie z podobnym rozwiazaniem, tyle ze chyba oc.

zreszta tu chodzi o matemtyke - prawdopodobienstwo wypadku na odcinku 100km jest mniejsze niz na 1000km

Opublikowano

Witam.

Ja to widze troche inaczej

Mały przebieg =słabe doświadczenie większa szansa na wypadek, czyli niedzielny kierowca .Ciekawe jaka bedzie doplata po przekroczeniu limitu km.

Pozdrawiam

Opublikowano
Hmmm, czy osoba która jeździ mało od razu jest "mniej wypadkowa" :?:

Nie sądze, ktos kto jeździ dużo ma doświadczenie, ma wiedze, obycie.

A osoba ktróra przejeżdza 1000km na rok jest prawdziwym kataklizmem na drodze... :roll:

grigorij a jak ja jezdze sluzbowym samochodem zawodowo na co dzien i swoim prywatnym mam czas na przejazdzke do rodziny w niedziele (czyli powiedzmy 1000 km rocznie) to jesem kataklizm? .tu chodzi o auto i ile ono jezdzi po drogach.jezdzi mniej wiec mozna placic za ac mniej.ktos jezdzi 50 tys km a ktos 5 tys.

kolega zalew ma racje.czysta matematyka.

Opublikowano
fajnie, ale skad wiesz czy ktos kto jezdzi malo ma maly przebieg za soba?

ja np ostatnio samochod uruchamiam jakos 2 razy w tygodniu

dokladnie tak.auto odpalasz dwa razy w tygodniu bo np jestes kierowca autobusu na trasie warszawa - madryt.a wtedy maly przebieg nie jest rowny malemu doswiadczeniu.mniej jezdzisz to mozesz mniej placic a komfort psychiczny posiadania ac pozostaje mniej bolesny dla kieszeni

Opublikowano

Ja sie tylko obawiam się ze jak koszt oc będzie na tyle niski że ludziska zaczną kupować samochody padaki i będą robić przebieg roczny 2-3 tysie czyli żadnej wprawy.Bedzie więcej niedzielnych kierowców działkowiczów kulających sie lewym pasem 40 km/h.Pomijam osoby, które maja służbowe samochody i na codzień maja styczność z ruchem miejskim.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja sie tylko obawiam się ze jak koszt oc będzie na tyle niski że ludziska zaczną kupować samochody padaki i będą robić przebieg roczny 2-3 tysie czyli żadnej wprawy.Bedzie więcej niedzielnych kierowców działkowiczów kulających sie lewym pasem 40 km/h.Pomijam osoby, które maja służbowe samochody i na codzień maja styczność z ruchem miejskim.

Pozdrawiam

Ale tu nie chodzi o OC tylko AC .

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano (edytowane)

Pozdrawiam

pomijajac, ze nie doczytales o czym pisza i o czym tu mowimy, uwazasz ze dostep do ruchu drogowego powinien byc regulowany bariera ekonomiczna - brawo :/ fajnie, ze twoj pierwszy samochod, jak mniemam, nie byl 'padaka' i od razu robiles dziesiatki tysiecy km, ale to nie znaczy ze kazdy tak musi sie rozwijac.

Edytowane przez zalew
Opublikowano

UUUPPPSSSSSSS :duh: prosze o wybaczenie :mrgreen: Jakoś ta pasza swiąteczna mnie przyćmiła.

Moze to nie była totalna padaka ale nowka też nie :) skoda 100 73r.

Ja tylko sie obawiam niedzielnych kierowców(moje dziecko 3letnie zostało potracone przez samochód na przejściu dla pieszych właśnie przez takiego asa drogowego).Troche namieszałem :|

• 4 tygodnie później...