Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko..a mianowicie czy felga o szerokosci 7 cali majaca et35 i felga 9 cali szeroka i majace rowniez et 35 bedzie tak samo wystawac??czy jednak 9 cali bardziej i moze haczyc ??jesli bylo to nie bic ;) pozdrawiam
Opublikowano
7" rozumiem na przód, to wiadomo nie ma problemu. Natomiast 9" hmm... Ja Ci powiem jak jest u mnie - mam 8" i ET 35 i jest bardzo ciasno między kołem a wewnętrzną częścią nadkola. Wydaje mi się, że najlepiej było by zastosować mniejsze ET i węższą oponę, któa się ułoży tak " / \ ". Może nie obejść się bez klepania rantów, ale to tylko teoria, jeżeli się mylę, to mnie może ktoś poprawi.. :D
Opublikowano

Poprawie Cie jak załoze 9" na tył przy ET35 opona 225/40R18 moze w tym tygodniu.

Zrobie foto i wkleje.

Opublikowano
tzn glownie mi chodzi o kola na tyl..obecnie mam 8 cali i et35 przy oponach 215/45/17 i jest dobrze... i jestem ciekaw czy felga 9 cali majaca tez et35 bedzie tak samo pasowac czy moze jednak bardziej wystawac..dziekuje i pozdrawiam..dodam ze chodzi o felgi 16 calowe
Opublikowano
tzn glownie mi chodzi o kola na tyl..obecnie mam 8 cali i et35 przy oponach 215/45/17 i jest dobrze...

a moglbys powiedziec jak ci sie smiga na tych oponkach i takiej feldze ?? chce kupic taki sam zestawik ale czytalem ze 225 bylby rozsadniejszy,ale moze poradzisz cos... ???

B M W
Opublikowano
tzn glownie mi chodzi o kola na tyl..obecnie mam 8 cali i et35 przy oponach 215/45/17 i jest dobrze...

a moglbys powiedziec jak ci sie smiga na tych oponkach i takiej feldze ?? chce kupic taki sam zestawik ale czytalem ze 225 bylby rozsadniejszy,ale moze poradzisz cos... ???

Widze, że masz ten sam silniczek jak ja, więc wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem jest 215/45. Ja u siebie mam 225/40 przód i 235/40 tył i czuć różnice w stosunku do zimówek (195/65) ale coś za coś... ;)

Opublikowano
wiadomo ze w tym silniczku poczuje sie roznice... Planuje zmienic za jakis czas autko ale do felgi juz mnie ladnej ciagnie wiec moze zawsze zostac,a nastepne podejzewam ze tez bedzie E36 :8) takze rozgladam sie i patrze co jest ciekawego :twisted:
B M W
Opublikowano
no wiec zestawik to kola 8j i et35 oponki 215/45/17 i wchodza mi idealnie..przy oponie 225 juz mi trze z tylu.. co do jazdy to jest wszystko ok ;) obecny komplecik jest na sprzedaz bo planuje kupic szersze i z rancikiem ;) pozdrawiam
Opublikowano

tez szukam parapetu :twisted:

zastanawialo mnie to czy oponka 215 nie bedzie za waska do felgi... ale jak jest dobrze to super

B M W