Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad kupnem nowych felg (16 lub 17) cali ale chcę kupić takie żeby nie zużyć zawieszenia szybko do tego opone o "dużym" profilu żeby to wyglądało i zarazem było "miękko" co polecacie ?

ja zastanawiam się nad:

16" - 215/60R

17" - 225/55R

Które będą bardziej komfortowe ? dodam do tego że opony letnie też będą nowe i też mam pytanie jakie wybrać by były miękkie i dobrze spisywały się na naszych drogach

bardziej wolałbym rozmiar 16 myśle ze już wystarczy i do tego profil 55 lub 60 co o tym myślicie ?

Opublikowano
ja bym wolał 17 większa opona mniejsze zużycie zawieszenia większy komfort jazdy auto lepiej sie trzyma drogi, ale niestety więcej pali i jest troche słabsze ;) ale różnicy raczej nie odczujesz przy mocy :8)
Opublikowano
Ja osobiście wole 17 z szerokimi butami.(Ale są gusty i guściki i na pewno znajdą sie tacy co wolą 16 )Ok :twisted2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano

Jeśli Wrocław to tylko 16-stki i w takich profilach, inaczej będzie licznik za mocno przekłamywał.

185/60R16

195/55R16

205/55R16

215/50R16

225/50R16

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano

oki dzięki chłopaki wybrałem 205/55/16

Teraz kwestia opon jakiej firmy wybrać aby się dobrze spisywały robię około 1000 km miesięcznie, chcę aby nie było za głosno słychać tarcia opon o nawierzchnie i żeby były dość miękkie mam zimówki goodyeara i są dobre a letnie jakie wziąść ? nokian czy też goodyear ? czy może inne ? co polecacie