Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jestem w trakcie zamawiania 118 tki i zastanawiam sie czy warto zapłacic za rekaw na natry, jezeli ktos posiada, poprosze o opinie. Głowne pytanie to, ile par nart miesci sie w rękawie.

Uscisle pytanie, mam uchwyt na narty i bude z poprzedniego samochodu, pytanie dotyczy tego czy w PRAKTYCE rekaw sie sprawdza. Napewno natry w nim umieszczone nie brudza wnetrza, ale czy sie mieszcza np 2x170 cm). Pytanie głownie kieruje do uzytkowników.

Edytowane przez tanielinie
Opublikowano

Ja trochę inaczej odpowiem Ci na pytanie,z drugiej strony.Bez rekawa masz dwa wyjścia-albo buda na dach i wtedy przy występujacej pogodzie zimą w Niemczech i w ogóle Europie (choćby Emma ostatnio-wracałem wtedy własnie z Włoch) to wiatr Ci zepsuje całą podróż-autem będzie Ci miotało po całej autobanie.Drugie rozwiązanie to składanie połowki siedzenia-ja tak robię ale zabiera Ci to pełno miejsca i brudzisz środek (ja akurta wykładam workami wsyztsko).

Według mnie-ZAMAWIAJ RĘKAW.

PZDR-MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Rozwiązaniem jest jeszcze bagażnik dachowy z uchwytem na narty. Do rękawa powinny zmieścić się dwie pary nart.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Os ma rację jak najbardziej,tylko pamiętaj jakos zabezpieczyć deski wówczas by nie wozić w deszczu na wierzchu :duh:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
kupiłem z otworem, mieszcza sie 4 pary do długosci 190 cm, dodany jest specjalny rekaw zeby narty nie brudziły wnetrza, polecam wszystkim narciarzom,idealne rozwiazanie na krotkie i długie wyprawy w górki:)
Opublikowano
Przyłączam się do głosów chwalących zalety rękawu na narty - bardzo praktyczna rzecz - ja mam do czynienia z takowym w e-39.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Rozwiązaniem jest jeszcze bagażnik dachowy z uchwytem na narty. Do rękawa powinny zmieścić się dwie pary nart.

Witam,

W swojej mam rękaw - dobra sprawa - inne długie przedmioty tez można przewozić bez zakładania bagażników czy też składania siedzeń - polecam.

A co do bagażnika dachowego to słyszałem, że np. w Szwajcarii nie można przewozić nart w bagażnikach dachowych tylko w boksach - nie wiem czy to prawda czy tylko plota - może ktoś wie cos na ten temat?

Pozdrawiam