Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam - po rozkodowaniu VINu okazało się że auto wyjechało z fabryki na zawieszeniu M-technik (chodzi o 318is rocznik 99 coupe) ale wydaje mi się że troszkę wysoko stoi. Nie wiem czy było zmieniane. Chce zmieniać felgi i trochę obniżyć ale najpierw musze wiedzieć co mam. Czy mozna to jakoś sprawdzić domowym sposobem?
Opublikowano
Sam też mam zaieszenie M-Technic i też stoi tak wysoko jak Twój. Zawieszenie typu M-Technic wcale nie oznacza, że musi byc mocno obniżony. Ma byc przede wszystkim stabilne (np. zakręty - nie ma przechyłu, nie kołysze), a co za tym idzie jest dość twarde (czuć każdą "łatkę" asfaltu na drodze) :mrgreen: .
Opublikowano
Sam też mam zaieszenie M-Technic i też stoi tak wysoko jak Twój. Zawieszenie typu M-Technic wcale nie oznacza, że musi byc mocno obniżony. Ma byc przede wszystkim stabilne (np. zakręty - nie ma przechyłu, nie kołysze), a co za tym idzie jest dość twarde (czuć każdą "łatkę" asfaltu na drodze) :mrgreen: .

miałem w E-39 i czy ja wiem czy było tak twarde a co do wysokości to na pierwszy rzut oka było widać że stoi niżej od innych (oczywiście nie było to jakoś specjalnie dużo ale jednak było to widać)