Skocz do zawartości

Zestaw mat do podgrzewania foteli ;0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem na allegro takie cudo: http://allegro.pl/item325394681.html :jawdrop: ogólnie wygląda pro mimo to przeraza mnie to z dwóch powodów.

1: czy nie obciąża to za bardzo instalacji w aucie?

2: bezpieczeństwo po zamontowaniu czegoś takiego, nie będę miał kiedyś niespodzianki rano gdy wejdę do garażu gdzie zastana "trochę" spopielone autko?:P

Jak wygląda kwestia zamontowania tego(trzeba pruć fotele?), i czy bmw załapuje sie do tych 99% aut? :D Na jednym ze zdjęć widać BMW

Edytowane przez greq
Opublikowano

Montowałem takie coś w mazdzie mx5 ale innej firmy , tj. WAECO model SH45.

http://cgi.ebay.de/Waeco-Sitzheizung-SH-45-Sitzauflage-fuer-2-Sitze_W0QQitemZ300208776289QQihZ020QQcategoryZ61860QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Działa to ok, zgodnie z opisem, moge polecić, maty sie mieszczą nawet w takim małym aucie wiec nie sądze zeby z bmw mialby byc problem.

montaz w sumie prosty, jak ktoś umie podłączyć samemu radio to z tym też sobie poradzi, mi wiekszość czasu zajeło dostanie sie pod tapicerke foteli.

Co do obciążania to w tej mazdzie podpiałem to pod plus do radia mam tam tez podłączony zegarek z podswietleniem wiec dwa dodatkowe urządzenia poza serie i dziala to bez problemów.

A na wyłączonym zapłonie to nie działa wiec raczej ryzyka zjarania auta pod nieobecnosć wlasciciela nie ma

Zbir
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem nie warto - "Po około 7 minutach odczuwa się wyraźne ciepło." - seryjne krzesła elektryczne grzeją dużo szybciej :wink: Co do przeciążenia instalacji elektrycznej - 50W to nie jest dużo, żarówka H7 do E39 ma 55W.

Miałem kiedyś pożar instalacji elektrycznej w samochodzie i jestem bardzo sceptycznie nastawiony do takiego hmm... Pimp My Ride :wink:

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem nie warto - "Po około 7 minutach odczuwa się wyraźne ciepło." - seryjne krzesła elektryczne grzeją dużo szybciej :wink: Co do przeciążenia instalacji elektrycznej - 50W to nie jest dużo, żarówka H7 do E39 ma 55W.

Miałem kiedyś pożar instalacji elektrycznej w samochodzie i jestem bardzo sceptycznie nastawiony do takiego hmm... Pimp My Ride :wink:

LOL tego nie doczytałem- 7 minut.... Oo 7 minutach to sam sobie zagrzeje siedzenie własnym siedzeniem :D

Opublikowano

rzuć okiem na ceny oryginalnych maty w ASO - nie jest aż tak strasznie, a pasuje jak ulał.

Montaż tego w fotelach jednak to droga przez mękę :mrgreen: