Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prosze o pomoc mam taki problem, mam kierownice orginalna w moim bmw ktora od tyłu wygląda tak jak ta http://moto.allegro.pl/item327849046_bmw_e36_z_poduszka_i_tasma.html a chce ja zamienic na taka http://moto.allegro.pl/item331189145_kierownica_e36_bmw_okazja.html i teraz chodzi mi o to ze ta orginalna ma jeden pierscien i ten kabel ze wsuwka z tylu wystajacy a ta 3ramienna ma 3 pierscienie i nie ma tego kabla. Czy to jest ok i mam ja normalnie zmienic??
Opublikowano
Z tego co widze to ta co chcesz to jest bez air bagu. Jak cchesz z air bagiem to poszukaj, ceny od 200zł wzwyż. Potrzebujesz kiere, airbag i ten pierścień co sie po nim posuwa kierownica. Przechodziłem przez to 2 tygodnie temu. Miłego uzerania sie z torxami :D
Opublikowano
Jeżeli Ci mogę Bartek coś poradzić: nie zmieniaj tej kierownicy na trójramienną. Ja mam taką i mam wrażenie, że (chyba z racji na swoją mniejszą masę w stosunku do tej większej) trójramienna ciężej się kręci...Jeździłem bowiem BMW mojego wujka, kóry ma tę większą i ona bardziej mi leży w dłoni...Trójramienna jest po prostu zbyt lekka i reaguje na każdą zmianą podłoża, przez co "czuć" bardziej drogę...
Freude am fahren...
Opublikowano
Ja sie przesiadłem z tej co pokazał i trójramienna jest wygodniejsza. Chociaz zalezy kto do czego uzywa auta, ja nieraz lubie bokiem polecieć i nie wyobrazam sobie lecież z kiera 4 ramienną, gdyż ona po obrocie o 180 stopni wygląda jakby była w neutralnym połozeniu, nie mozna jej wyczuć tak jak 3 ramiennej.
Opublikowano
to napisz mi czy cos przerabiales czy poprostu przepioles bo meczy mnie ten kabel wystajacy z tylu z czteroramiennej a w 3ramiennej go nie ma
Opublikowano
Ja sie przesiadłem z tej co pokazał i trójramienna jest wygodniejsza. Chociaz zalezy kto do czego uzywa auta, ja nieraz lubie bokiem polecieć i nie wyobrazam sobie lecież z kiera 4 ramienną, gdyż ona po obrocie o 180 stopni wygląda jakby była w neutralnym połozeniu, nie mozna jej wyczuć tak jak 3 ramiennej.

Faktycznie jest wygodniejsza...tu masz rację...ja używam auta do spokojnej jazdy więc wolałbym tę większą...Widzę, że kolega jest z Magdalenki :norty: Mam nadzieję, że nie jakiś gangster, hehe...Pozdrawiam :cool2:

Freude am fahren...
Opublikowano

Tzn sprawa jest ogólnie dziwna, bo z 4 ramiennej wychodzi jedna wtyczka, a z 3 ramiennej dwie wtyczki. Mówie oczywiście o wersji z air bagiem ! Jedną wtyczke podpiełem w miejsce do tego przeznaczone, a druga wtyczka mi sie została i bede musiał zanleźć jej jakieś miejsce. Świeci mi sie poduszka i klakson nie działa takze od czego ta wtyczka co podpiąłem jest to nie mam pojęcia. Jutro może coś zgrzebie to napiszę.

Ps. W Magdalence jestem przejazdem, a gangsterem jestem takim jak my wszyscy tu zgromadzeni :mrgreen: