Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli masz nawigację, to bez problemu, jeżeli nie, to nie wypowiem się na 100%, ale z tego co mnie się wydaje, to się nie da tego prosto zrobić.

Ale może lepiej zorientowani w E39 się wypowiedzą ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Janse że się da :!: Tylko trzeba wiedzieć co i jak zrobić czyli poprostu rozebrać radyjko znaleźć odpowiednią pamiątkę, programator i edytor pewnie hex-a :?:
0 261 200 520 ;-)
Opublikowano

Nie wiem czy ten sposob dziala ale zawsze mozna sprobowac.Jezeli to dziala to daj znac.Ja nie zmienialem bo nie nie mam pelnego kompa tylko "połówke" ;) a tam nie ma zadnych napisow oprocz zuzycia paliwa,temp itd.

Możemy to zrobić na dwa sposoby - wciskając prawy przycisk na konsoli zegarów i przekręcając kluczyk do poz. 1 lub najpierw przekręcając kluczyk do poz. 1 i wtedy wciskamy prawy przycisk na konsoli - kolejność nie ma znaczenia. Trzymamy go do czasu pojawienia się na wyświetlaczu nazwy języka ok. 10s.

Przykład: mamy ustawiony aktualnie niemiecki a chcemy angielski. Na wyświetlaczu wyświetli się najpierw aktualny język w tym przypadku niemiecki.

Puszczamy przycisk i wciskamy go ponownie na ok. 10s do wyświetlenia się następnego. Angielski jest zaraz po niemieckim.

Jak już wybierzemy właściwy to puszczamy przycisk i przekręcamy kluczyk do poz. 0

Kolejność języków zaczynając od niemieckiego, angielski, francuski, włoski i hiszpański.

Opublikowano

Jezeli ten sposob nie dziala to tu masz przetlumaczone komendy.

KOMENDY KOMPUTERA

1 BREMSLICHT - przepalona żarówka światła hamowania

ABBLENDLICHT - światło mijania (przepalona żarówka, uszkodzony bezpiecznik lub obwód)

ANHANGERLICHT - światła przyczepy (uszkodzony bezpiecznik lub obwód)

BETRIEBSANLEITG – instrukcja obsługi

BREMSBELAGE - zużycie okładziny hamulców

BREMSFLUSSIGKEIT - poziom płynu hamulcowego osiągnął MIN

BREMSLI. ELEKTRIK - brak świateł hamowania (stopiony bezpiecznik lub obwód)

CHECK CONTROL - usterka w układzie elektronicznym

GETRIEBEPROGRAMM - usterka w elektronicznym sterowaniu automatycznej skrzyni

HANDBREMSE LOSEN - zwolnić hamulec ręczny

KEIN BREMSLICHT - brak świateł hamowania (przepalone żarówki lub bezpiecznik)

KENNZEICHENLICHT - oświetlenie tablicy rejestracyjnej (jak wyżej)

KOFFERRAUM OFFEN – bagażnik otwarty

KUHLWASSER – niski poziom płynu chłodzącego

KUHLWASSERSTAND - niski poziom płynu chłodzącego

KUHLWASSERTEMP - za wysoka temperatura płynu chłodzącego

LICHT AN? - włączone światła

MOTOROL – niski poziom oleju w silniku

NEBELLICHT HONT. - światła przeciwmgielne tył

NIVEAUREGELUNG - samochód przeciążony

OEIST. LENKHILFE – płyn wspomagania kierownicy

OELDRUCK MOTOR - za niskie ciśnienie oleju w silniku. Natychmiast wyłączyć silnik

OELDRUCK SENSOR - czujnik oleju nie działa nie podłączony

OELSTAND MOTOR - poziom oleju w silniku osiągnął MIN

RUCKLICHT – światło cofania (jak wyżej)

NEBELLICHT VON - światła przeciwmgielne przód

SENSOR OELSTAND - uszkodzony czujnik poziomu oleju

SPEED LIMIT - informacja o przekroczeniu zaprogramowanej prędkości

STANDLICHT – przepalona żarówka światło postojowe (jak wyżej)

TANDLIHT – przepalone żarówki świateł pozycyjnych

TUR OFFEN – drzwi otwarte

WASCHWASSERSTAND - niski poziom płynu do spryskiwaczy

Opublikowano
Bienek ten sposób z przyciskiem to jest od E-34 sprawdzone działa, niestety w moich E39 540 z TV i bez TV nie działał.
535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano

W E39 i E38 to nie działa - pisałem już na forum tyyyyyle razy !!

Ale ... z TV Ci nie działało ?! - u mnie działa ... tylko robi się to z poziomu TV/Navi.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Mialem to gdzies na plytce z ta zmiana i nie bylo tam napisane do jakiego modelu jest ta instrukcja dlatego z taj samej plytki wkleilem komendy. Mam nadzieje ze wam sie przyda. A i dzieki Sebast ze napisales w jakim modelu to dziala.
Opublikowano
Aaaa i zapomnialem napisac ze jezyk mozna zmienic w ASO BMW. Sasiad zmienial w swojej e 39 530i (super autko, w szczegolnosci silnik!!) za 50 PLN