Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy zna ktoś kogoś kto naprawia moduły LCM w WaWie lub okolicach?? Czytałem już w postach jak to naprawić ale nie biore się za to bo mam złote ręce :8) i moge coś uszkodzić. Albo jakie sa różnice w tych modułach moja bmw: e39 1996r styczeń mały komputer lampy zwykłe. Zastanawiam się czy to wogóle naprawiać czy xenonów sobie nie sprawić bo drażni mnie to(mrygają światła i pali się jedno długie). Tylko nie piszcie ze znany temat w e39 bo już czytałem o tym i wiem. Więc czy naprawia ktoś te moduły albo czy musze przy kupnie patrzeć żeby nr na tym lcm sie zgadzały. I jak to jest?? przekładam i świeci normalnie czy na komp musze śmigać żeby to zgrać??
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Pewnie masz LCM-A i takiego najlepiej szukać, numery dobrze byłoby żeby się zgadzały, choć do naszych samochodów LCM-A pasuje kilka numerów - (napewno 15, 17 - ostatnie dwie cyfry ). Ja kupiłem moduł od serii 7, który obsługiwał w tejże 7 te same rzeczy co są u mnie. Niestety dałem ciała z jedną rzeczą, bo w tym od 7 nie działa mi regulacja świateł. Kupowałem z allegro od gości, którzy tym handlują ( wybralem najtańszą ofertę ), facet spytał mnie co mam w samochodzie i powiedział, że wyśle mi moduł, który napewno będzie ok, poprostu moja wina, że nie wspomniałem o regulacji świateł. Ale tu i tak nie ma tragedi, bo dzwoniłem do Wa-wy na Ojcowską do BMW i powiedzieli mi, że za około 100zł spróbują mi to przeprogramować, żeby działało wszystko. U ciebie jest napewno walnięty jeden scalak, wiem, że na forum niektórzy mają swoje zapasy tych scalaków i odsprzedają. Co dla Ciebie będzie lepsze, zastanów się sam, używany moduł możesz kupić od 100-250 w zależności na kogo trafisz akurat na allegro. Scalaki ktoś sprzedawał za 50, jeśli sam nie przelutujesz, to elektronik pewnie szarpnie 50-100. Twój wybór, ja kupiłbym używkę, zawsze będziesz miał wtedy na ewentualny zapas części ze starego modułu.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

Co do przeprogramowania to chodzi o przebieg jest zapisany w LCM. Ja zrobilem to wszystko sam masz tu instrukcje i adres internetowy sklepu, moge odsprzedac jednego scalaka za 20zl . obejrzyj to i pomysl czy warto placic i oddawac to komus do naprawy.

http://tech.bentleypublishers.com/servlet/JiveServlet/download/71-26581-258917-3865/REPAIR%20OF%20LCM%20ON%20A%20E39.pdf

Opublikowano
Co do przeprogramowania to chodzi o przebieg jest zapisany w LCM. Ja zrobilem to wszystko sam masz tu instrukcje i adres internetowy sklepu, moge odsprzedac jednego scalaka za 20zl . obejrzyj to i pomysl czy warto placic i oddawac to komus do naprawy.

http://tech.bentleypublishers.com/servlet/JiveServlet/download/71-26581-258917-3865/REPAIR%20OF%20LCM%20ON%20A%20E39.pdf

Raczej wole naprawić bo nigdy nie wiadomo co się kupi, więc jestem zdecydowany na odkupienie od Ciebie tego scalaka i pomyśle czy sam bede lutować czy oddam komuś. Jak proponujesz z odbiorem jego bo jak widze mamy do siebie troche daleko :duh: czyli wysyłka ale przedpłata czy za pobraniem?? Osobiście preferuje przy odbiorze ale to ty jesteś sprzedającym więc wybór należy do Ciebie. I na kiedy bym go otrzymał tak na oko oczywiście... Czekam na odpowiedz z twojej strony i pozdrawiam

Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
  • 14 lat później...
Opublikowano

Witam, mam problem taki że podczas jazdy załącza się prawy kierunek i nie da się nic zrobić poza przełączeniem na lewy:p (prawy kierunek załącza się jak manetka jest w pozycji neutralnej) po wypięciu modułu i założeniu po kilku godzinach przez pare dni było ok, niestety znowu się pojawia ten problem.

https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipPa4ze5xzTSsBm6KJtn-8JubhehQIg3tOuKAylj

BMW 6 915 920

jest to e39 252i 2002r touring

...poproszę o info gdzie naprawiają takie moduły w okolicach Łodzi lub gdy ma ktoś taki sam moduł sprawny. Chyba że jest inny powód takiego zachowania również poproszę o info Pozdrawiam